Tõepoolest, meie hulgas on inimesi, kes on tugevamad, julgemad, võimekamad ning taibukamad, teised võitlevad kogu elu selle eest, et üldse elus püsida, kolmandad aga ei liiguta lillegi, et oma elujärge parandada. Need erinevused tekitavad tihti kadedust edukamate suhtes, enesehaletsust, kaastunnet.

Oleme sunnitud lõppevast aastast kaasa võtma palju isiklikke ja üleriigilisi lahendamata probleeme, eeskätt haldus- ja haridusreformiga seonduva ebakindluse.

Mis siis aitaks meil loota ja uskuda, et uus aasta tuleb parem kui eelmine? Jätaksime ehk kõrvale ainult majanduskeskse eluhoiaku, apaatsuse, ükskõiksuse, ja keskenduksime rohkem iseendale, lähedastele, kaasteelistele. Kui saavutame iseendaga rahu, jätame teesklemise ja kavaldamise, kadeduse, siis suudamegi kaasa aidata sellele, et ka teistel meie ümber on rahulikum elu, siiras, maskideta.

Osakem näha tunnustust väärivate tegude tegijaid, ärgem olgem kitsid ütlemast üksteisele head sõna. Hea sõna julgustab, innustab, aitab ühiskonnas inimeste vahel silda ehitada.

Rahulikke jõule meile kõigile!