2012. aasta 31. oktoobri seisuga on toimetulekutoetust välja makstud summas 11 277,76 eurot, mis on 2246,60 eurot vähem kui eelmisel aastal. Kuna suvel oli võimalik käia hooajatöödel, siis oli toimetuleku taotlejate arv sel perioodil küllaltki minimaalne.

Tänu majanduskasvule on olnud võimalik eelarve suurenemine võrreldes eelmiste aastatega. Sellega seoses on ka võimalused inimesi aidata paremad. Peredele mõeldud sotsiaaltoetusi on välja makstud summas 9674,57 eurot, mis on 290,09 eurot rohkem võrreldes eelmise aasta 31. oktoobri seisuga.

Surmasid on selle aasta oktoobrikuu lõpuga registreeritud 14, mis on 2 vähem kui eelmisel aastal. Rahaliselt on matusetoetustele kulunud 1789,48 eurot.

Aasta lõppedes võibki öelda, et sotsiaalvaldkonnas on sujunud asjad ladusalt - rahaliselt oleme püsinud eelarves ning toetused ja teenused on jõudnud inimesteni. Sotsiaalministeeriumi antud elektriautod on kergendanud sotsiaalvaldkonna tööd ja hoidnud kokku transpordikulusid. Kui enne ei olnud võimalik iga kliendini jõuda, kuna puudus transport, siis nüüd on võimalik jõuda iga abivajajani.

Minul isiklikult on ametnikuna täitunud kaheksa kuud ning tunnen, et olen selle aja jooksul palju arenenud.

Olen püüdnud luua uusi kontakte ametnike- ja oma ala septsialistidega, et tuua inimesteni võimalikult kvaliteetsed teenused.

Praegu algab aga aasta kiireim periood, kuna saabumas on jõulud. Inimesed hakkavad rohkem mõtlema teistele ning sellele, kuidas aidata neid, kes ise end aidata ei saa. Omalt poolt soovingi kõikidele imelist jõuluaega ning julgust ulatada oma abikäsi, kui näete, et teine inimene on hädas. Osakem märgata!