1. Ta sündis 19. oktoobril 1906 Albu vallas. Ta oli Eesti kunstilise keraamika rajajaid. Täiendanud ennast Helsingis, Firenzes, Pariisis. Viljeles peamiselt kõrgkuumtehnikas ehis- ja tarbekeraamikat. Suri 7. veebruaril 1963 Tallinnas. Kes? V: Valli Eller

2. Teatavasti saatis Knut Hamsun austuse märgiks oma Nobeli preemia medali Hitlerile. Pärast II maailmasõja lõppu pidi Hamsun selle teo eest maksma hiigeltrahvi ning vanglakaristuse vältimiseks tunnistasid psühhiaatrid ta hulluks ja paigutasid vastavasse haiglasse. Omapärasel viisil karistas Hamsunit ka norra rahvas. Kuidas? V: Saatsid talle tema raamatud tagasi.

3. Senini kehtivatest Järvamaa kergejõustiku rekorditest püsib üks juba aastast 1982 Albu valla sportlase Gunnar Altmetsa nimel. Selle tulemusega võib tänaselgi päeval Eesti meistrivõistlustel medali eest võidelda. Mis ala tegija oli Gunnar Altmets. Kas: a) 110 m tõkkejooks; b) 20 km käimine; c) teivashüpe; d) vasaraheide. V: Teivashüpe, isiklik rekord 4.70.

4. Mis linna elanikke kutsuvad hiidlased kohvilähkriteks? V: Kärdla.

5. Kes oli see Nobeli kirjanduspreemia laureaat (1882-1949), kelle sulest pärineb antud lõik: "Kas sa, Eirik, tead, mis selle talu nimi on?" /Ei tea, vastas poiss tuhinal. See oli Ahula. /Kas tõesti!.. Natukese aja pärast kostis Eirik suures meeleliigutuses tasakesi: "Hoopis meie peaksime seal elama - õiguse järgi, eks ole isa?" /Nii see on. Olav ratsutas puhu aega vaikides. Siis küsis ta kummaliselt naeratades: "Kumb neist kahest talust sulle rohkem meeldib Eirik - kas Ahula või Hobulahe?" /"Hobulahe," vastas Eirik kähku ja tundeliselt. Ahula on üle kahe korra suurem, sa nägid seda isegi. /_"Mis siis, Ahulal ei ole isegi merd ega paadisilda ja sealt ei käida merel."

V: Sigrid Undset "Olav Audunipoeg ja tema lapsed", Nobeli preemia 1928.