Lastevanemate koosolekul pakkus lapsevanem Kerli Hellamaa välja idee, et ehk saavad nad oma pere ja teiste lastevanemate abiga rühma mängumaja ehitusel abistada. Ideekohaselt pidi maja valmima palkidest.

Maja ehitus on väga ilus näide ühe suure pere koostegemisest ja heasüdamlikkusest. Palgid maja ehituseks on pärit Hellamaade oma metsast. Suured tänusõnad ja lugupidamine kuuluvad selle suure ja toreda pere emale, kes kuuldes, et lasteaeda mängumaja ehitamiseks on vaja palke, oli kohe nõus need oma metsast loovutama.

Suureks abistajaks mängumaja ehitamisel olid ka Kerli vennad Heiti ja Henri. Henri soov oli ka see, et maja peab saama laudadest katuse.

Lastele mängumaja ehitamine oli väga omakasupüüdmatu heategevus, kuna Õunakese rühm on sõimerühm ja selles rühmas on lapsed enamasti ainult ühe aasta. Eelmisel aastal oli sõimerühmas Kerli tütar, sel aastal on samas rühmas Kerli poeg ja Sirli poeg. Järgmisel aastal lähevad ka need lapsed aiarühma, aga majake jääb ikka sinna, kus ta oli. Poistel endil küll veel lapsi pole, ometi võtsid nad selle suure töö ette, teades algusest peale, et palka tehtu eest ei maksta. Tänulikud ollakse aga küll. Uhke mängumaja Õunakese rühma platsil on valmis ja jääb ootama uusi Hellamaa pere lapsi.

Tänuväärse teoga said hakkama ka Sipsiku rühma Matiase vanemad Elen Vareiko ja Jukka-Pekka Pussila.

Ühel ilusal esmaspäeval tööle tulles tabas meid üllatus, kui Sipsiku rühma mänguplatsil toretses suur ja uhke mänguauto „Matu". Küll lapsed rõõmustasid! Ja mitte ainult Sipsiku rühma lapsed, sest ka teiste rühmade lastel lubatakse lahkesti selle värvikireva autoga „sõitmas" käia.

Ega lastevanemate abi lasteaiale piirdu ainult materiaalse toetusega. Rõõm oli kuulda, et Sipsiku rühma lapsevanem Sirli Hellamaa on tänavu lastele jõulupeoks ise näidendi kirjutanud. Ja näidendit õpivad seekord hoopis lapsevanemad. Sellest peab tulema üllatus lastele, sest see on ju ikkagi nende pidu. Väga vahva ja tänuväärne ettevõtmine!

Eestlastel on üks tore, kõigile tuntud vanasõna: "Kus viga näed laita, seal tule ja aita!" Lepatriinu rühma lapsevanemad leidsid, et nende lapsed küll lõunaund magada ei saa, kui magamistoa akendel ruloosid ei ole.

Kuna lasteaia eelarvesse selleks ostuks raha planeeritud ei olnud, siis otsustasid vanemad, et ostavad rulood oma raha eest. Nii ka tehti. Siinkohal peab suured tänusõnad ütlema Kareli vanematele Anneka ja Kaarel Põdrale, kes selle asjaajamise suuresti oma õlule võtsid. Nüüd magavad väikesed Lepatriinud ka oma päevaund just nagu öösel.

Töö lasteaias on üsna väsitav ja palju energiat nõudev ja meid rõõmustab väga, et leidub lapsevanemaid, kes ei pea paljuks lasteaia töötajaid oma sooja sõnaga toetada. Inimene ei vaja alati materiaalset toetust. Tihti piisabki siirast naeratusest, lahkest sõnast või lihtsast sõnast „Aitäh!" , et tunda end rõõmsa ja vajalikuna.

Tänan kõiki lahkeid, hakkajaid ja teotahtelisi lapsevanemaid! Tänan Antsla Vallavalitsust ja Antsla Vallavolikogu lasteaia heaks tehtud otsuste ja abi eest!

Tänan kogu südamest töökat lasteaia kollektiivi! Ei saaks ju paljud Antsla valla elanikud väga hästi hakkama, kui teid, kes te oma tööd väga suure entusiasmi ja südamega teete, ei oleks.

Uus aasta toob endaga kaasa uued väljakutsed, soovid ja lootused. Soovin Teile kõikidele rahulikku jõuluaega, soojust südameisse ja õnne kodudesse! Hoidke oma kalleid sõpru, armastage südamest oma lapsi ja lähedasi.

Mõelgem ka edaspidi palju häid mõtteid ja tehkem need headeks tegudeks!