2012. aasta algas tormiliselt Kunda jõe jäätumisega ja sellele järgnenud sündmustega. Tänaseks on peetud läbirääkimisi ja teavitatud kohalikke inimesi, kuidas tegutseda, et abi jõuaks kohale enne kriisi. Tänusõnad päästeametile, kes on olnud ja on meile abiks oma nõu ja jõuga.

Kevad tõi kaasa suuremad ehitustööd linna keskuses. Linnailmet on sel aastal parendanud uue soojustuse saanud ühisgümnaasiumi, spordikeskuse, muusikakooli ja linnavalitsuse hooned. Kokku sai hoonetesse investeeritud üle 720 000 euro riigi saastekvoodi müügirahast saadud vahendeid. Hea meel on näha, et korteriühistud on samuti panustanud elamute renoveerimisse. Ühest küljest on eesmärgiks loomulikult küttekulude kokkuhoid, kuid tänu sellele on paranenud ka linna visuaalne pilt.

Uue katte sai Kalmistu tee, mis on väga kõrge kasutatavusega. Tsemendimuuseum sai uue katuse, jäätmekeskus sai uued konteinerid ja alustatud sai Kronkskalda elamupiirkonna tänavavalgustusprojektiga. Tegutseme samm-sammult ja loodame ehitusprojekte edasi arendada ka järgnevatel aastatel. Kiidusõnad linna suurettevõttele AS Kunda Nordic Tsement ja teistele ettevõtetele, kes on oma õla alla pannud renoveerimisprojektide kaasrahastamisele. Suve suursündmuseks oli kindlasti Sõbralaat, mida võib lugeda igati kordaläinuks. Suured tänud sõbralaada meeskonnale, ettevõtetele ja kõigile neile, kes olid valmis panustama oma aega ja raha linna suursündmuse korraldamisse.

Kahjuks on linna elanike arv viimastel aastatel vähenenud, kui vaadata statistikat on see kasvav trend kogu maakonna lõikes. Vaatamata keerulistele aegadele ‒ madal tulumaksu laekumine linna eelarvesse - on mul hea meel tõdeda, et oleme suutnud tagada kõigi linna asutuste toimimise. Et Kunda linna lastel oleks oma kool, oma gümnaasium, on panustatud koostöö arendamisse Haljala gümnaasiumiga.

Asutuste vaheline koostöö on aastatega läinud väga mitmekesiseks ja ühele väikesele linnale on väga oluline olla koos ja tegutseda ühise eesmärgi nimel, et Kundas oleks kõigil hea elada.

Siinkohal suured tänud kõikidele asutuste juhtidele ja nende töötajatele, kes on selleks oma panuse andnud.

Lõpetuseks tahan tänada linnakodanikke, kelle abil meie väikelinn üldse eksisteerida saab. Teen kummarduse linnavalitsuse ametnikele, kes seisavad hea selle eest, et linnarahvas saaks kvaliteetse teeninduse osaliseks. Kui minna hetkeks Kundast eemale ja tulla tagasi, siis inimesed mõistavad ja näevad, et tegelikult on Kunda väike, roheline, puhas linn paljude võimalustega, kus inimestel on hea ja turvaline elada.

Käes on detsembrikuu ehk soovidekuu ‒ soovin kõigile head, rohkem üksteise mõistmist ja sõbralikkust.