Mõtteid, mida järgmisel aastal võ „Talviti meil kõrgseiklusrada töös ei ole, kuid nõnda kaua kui ilm lubab, saab nn meeskonnaala atraktsioone kasutada. Kohvik on meil aastaringselt avatud. Praegu võõrustame lõunatajaid, asutuste jõuluüritusi, sünnipäevasid aga meil on peetud ka pulmapidu," rääkis seikluspargi ja Blücheri kohviku peremees Revo Koha.

Kuna seikluspark ja sellega seonduvad tegevused toimuvad peamiselt suvesoojadel kuudel, siis aktiivse puhkusehooaja pikendamiseks tuleb inimestele pakkuda seiklust nii varasel kevadel kui hilissügisel.

Selleks plaanib Koha hakata koos koostööpartneritega külastajatele pakkuma raftingu-sõitu. Viimase on Koha jõudnud juba ka omal käel ära proovida, ligi kilomeetri pikkune jõeriba läbiti 11 minutiga, ilmselt saab see olema Eesti üks pikemaid raftingu-sõiduradasid üldse.

Võrdluseks näiteks Jägala joal on rada vaid 200 meetrit pikk. Lisaks raftingule peaksid valmima matkaja loodusõpperada koolilastele ning teistele loodushuvilistele, samuti madalseiklusrada, mida on võimalik läbida ilma julgestusvarustuseta. „Loodusõpperaja vastu on huvi tuntud lisaks meie oma Kunda koolile ka paljudest teistest Lääne- Virumaa õppeasutustest. See oleks hea täiendus teooriale, lastel tekib parem kontakt loodusega. Plaan on teha ka ligi kahe kilomeetrine matkarada mööda jõeäärt seikluspargi juurest vana hüdroelektrijaamani ja mööda teist kallast tagasi," märkis Koha.

Teistest seiklusparkidest eristab Lontovat lisaks maalilisele jõe ürgorule ja mitmekesisele loodusele tõik, et seikluspark on rajatud mitmekesi läbimiseks, kõik teised seikluspargid Eestis on individuaalse suunitlusega.

Koha sõnul suudab kohvik ja seikluspark kumbki teenindada ligi kahtekümmet inimest. „Kui tehakse seiklusrajad läbi ning võetakse väike eine, siis keskmiselt viibitakse kohapeal ligi kolm tundi. Seega võiks ideaalis iga kolme tunni tagant tulla uus grupp inimesi," ütles Koha.

Kui anda hinnang esimesele tegutsemisaastale, siis võiks see viiepallisüsteemis jääda Koha hingul kolme plussi ja nelja miinuse vahele. „Kuigi kasutusloa saime seikluspargile maikuus, saime kõik vajalikud atraktsioonid tööle juunis.

Seega iseendale annaks hinde plussmärgiga kolme. Kuigi alati võiks paremini minna võime esimese hooaja külastajate arvuga rahule jääda, massreklaami me teinud ei ole aga paljud on meid leidnud ja see on tore," nentis Koha.

Kuigi peamisteks adrenaliiniotsijateks olid seikluspargis eestlased, leidsid tee Lontovasse ka paljud välismaalased ‒ kaugemad külalised olid Uus-Meremaalt ning grupp USAst, põhiliselt olid välismaalased pärit siiski Skandinaaviamaadest. Iga ettevõtmise käima lükkamine ja elus hoidmine nõuab järjepidevat tööd, tihtilugu nädalapäevast sõltumata. Millal jääb mahti aeg maha võtta?

„Põhiline puhkuse aeg jääb talvesse, eks tavategemised saab unustatud kui jää jões ähvardavalt kõrgele hakkab tõusma, siis saab jäämurdmisega tegeletud ning vara kaitstud."iks ellu viia jagub.