Juunis tähistasime üheskoos valla 20-ndat aastapäeva.

MTÜ Sinimäe SK Sõnn eestvedamisel rajati Sinimäele lastemänguväljak, mis pakub palju rõõmu kohalikele kui ka teistele Sinimäed külastavatele lastele. Lastele ja noortele mõeldes tegime sellel aastal teoks mitmeid aastaid peas olnud mõtte ja lahendamata olnud kitsaskoha. Suvest töötab vallas kaks toredat inimest - lastekaitsespetsialist ja noorsootöötaja, kelle ametinimetusedki ütlevad juba ära nende põhilised tegevusvaldkonnad ja ametiülesanded. 

Oktoobris võttis vallavolikogu uuendatud koosseis vastu valla arengut puudutavad tähtsaimad dokumendid - valla  arengukava ja eelarvestrateegia, mis annavad tegevussuunad aastateks 2013 kuni 2017.

On valminud ja valmimas rida veemajandusprojekte, millest rohkem infot tänases lehes tagapool.

Novembris valmis Sinimäe hoolekandeküla, mille tegevus käivitub järgmise aasta alguses.

Virumaa Tööstuspark on saanud esimesed kliendid ja kevadel loodame näha tööstuspargis taas ehitustegevust.

Kuid kahjuks mõned tegevused ei ole läinud päris nii, kui algselt oleksime soovinud ja plaaninud ning nendega jätkame järgmisel aastal. Nimelt oli raskusi mitmete hangete tulemusel leida töövõtjaid Olgina alevikus lastemänguväljaku ja Tiigi tänava ehitustöödeks. Kuid oleme seadnud endile eesmärgiks hiljemalt jaanipäevaks need objektid siiski valmis ehitada.

Vaivara vallal ja Narva linnal on olnud mitmeid aastaid erimeelsusi Riigiküla kalmistu haldamise osas, kuid siingi oleme läbi pikkade arutelude jõudmas ühisele meelele Riigiküla kalmistu tuleviku osas, mis rahuldab mõlemaid osapooli.

Siinkohal olen välja toonud vaid laiemat kandepinda toonud sündmused ja tegevused, kuid palju on olnud neid, mis puudutavad väiksemaid piirkondi ja kitsamaid huvigruppe.

Lõpetuseks soovin kõikidele Vaivara Kaja lugejatele õnne ja rahu Teie kodudesse, rahulikku jõuluaega ja meeleolukat aastavahetust.