Algust tegime Pannjärve Seikluspargis, kus raja läbijaid ootasid igasugused „üllatused". Enne rajale minekut istrueerisid meid kohalikud koolitajad Viive ja Roland Peets. Iga osaleja sai ennast nii füüsiliselt kui ka sisemiselt proovile panna. Olid nöör- või võrkredelitel ronimine erinevatel kõrgustel, pingutatud trossil ja riputatud palgijupil käimine, lisaks trossil veekogude ületamine jne. Kõrguse kartus oli nii mõnelgi, aga kõik (nii mehed kui ka naised) said selle raja läbimisega hästi hakkama. Peale  niisugust „närvikõdi" maitses lõunasöök kohalikus puhkemajas väga hästi.

Sama päeva õhtupoolikul sõitsime Sinimäe muuseumit külastama, kuhu sattus mõni meist  esimest korda. Ees oli meid ootamas juba giid Ivika Maidre, et rääkida  meile II Maailmasõja Sinimägedega seotud lahingutest ja rohketest muuseumi eksponaatidest. Vastas ajaloo asjatundjana talle esitatud küsimustele. Aitäh!

Sinimäelt edasi viis tee Narva-Jõesuu piirivalvebüroo valmidusüksusesse, kus tuletati meelde Abipolitseiniku seadust ja vastati kerkinud küsimustele. Õhtul peale niisugust pingelist päeva,ootas kõiki ees saun hea leili ja jutuga.

Pühapäeva hommikule oli planeeritud meile meeskonnatöö harjutus. Harjutuse läbiviijateks olid külla kutsutud „Musta Noole Vennaskond" vibukoolitajad Rita-Aneta Kohava, Kaisa Viira ja Riho Alep. Algul tutvustati meid vibu ajalooga, selle riista ehitusega, kasutuse võimalustega ning ohutu käsitlusega. Peale seda tegime läbi proovilaskmised märklehte ning erinevate metsloomade kujude pihta. Vägisi meenus lapsepõlv, kui me ise valmistasime endale vibud ja lennutasime nooli õhku. Siis jagati meid kolme erinevasse gruppi, et viia läbi arvestuslaskmine. Täpsemad olid üldarvestuses jahimeestest koosnev grupp, kus suurt rolli mängis meie terav silm ja kindel käsi. Kõige rohkem, 184 punkti, kogus Ralf Taal Rakverest. Kõigile vibulaskjatele väljastati tunnustuskiri, kuhu oli märgitud saadud punktid.

Kaks päeva möödusid tegusalt. Kõik osavõtjad olid ürituse läbiviimise korraldamise ja sisuga väga rahul. Tänusõnad Ida prefektuuri vanemkomissar Peeter Paule, Narva-Jõesuu piirivalvebüroo valmidusüksusele majutuse eest, kokkadele Nadežda Ivanovale ja Maie Govardile maitsvate toitude eest. Loodame, et sellised huvitavad ühisüritused, kus osalejad on erinevatest piirkondadest, toimuvad ka tulevikus.