Eesti Arboristide Ühingu juhatuse aseesimees Sulev Järve tegi ettekande kalmistute haljastusest ja hooldusest. Vaivara Kalmistud SA näitel oli kalmistu haldamise kogemusi jagama palutud Vaivara Kalmistud SA juhataja Anti Kallam, kes tutvustas põgusalt Vaivara Kalmistud SA loomisele eelnenud tegevust, mille käigus alustati 2001. aastal probleemide kaardistamisega. Probleeme oli toona aga palju - omavolilised matmised väljapoole kalmistu piire, omavolilised raided, kalmistud olid valdavalt mõõdistamata ja inventariseerimata ning andmed olid valdavalt vaid paberkandjal ja needki ebatäpsed. Kallam meenutas, et kalmistute haldamiseks kaaluti toona kolme võimalikku varianti, kus esimese kohaselt oleks jätkatud nö vanas vaimus, ehk siis igal kalmistul oleks tegevust jätkanud erinev haldaja. Teine variant nägi ette teenuse erastamist ja kolmas kalmistute haldamiseks iseseisva asutuse moodustamist, kas siis iseseisvalt - Vaivara vald omaette -  või koos Narva ja Sillamäe linnadega.

Kalmistud SA juhataja rääkis kokkutulnuile ka SA tegevuse käivitamisel esinenud probleemidest, millest suurimaks olid kalmistute seniste haldajate väga erinev eelnev panustamine kalmistute tegevusse ja arendamisse, SA osalevate omavalitsuste väga erinev organisatsioonikultuur ja finantseerimise heitlikkus ning materiaalse baasi puudumine.

Infopäeval osalenud omakorda uurisid, milliseid teenuseid SA osutab ja kuidas on korraldatud nende kättesaadavus. Tunti huvi SA poolt kalmistute kaardistamise, andmebaaside loomise ja nende omavahelise sidumise kohta, ka sooviti teada, kuidas on erinevatel kalmistutel korraldatud prügimajandus ja puude raie.