29. septembril peeti Viiratsi staadionil jalgpallivõistlus, millel osales neli võistkonda. Esikoht kuulus Viiratsi võistkonnale (Ivo Sõber, Tanel Raud, Sergei Kisseljov, Ariko Org, Mauno Meister, Ragnar Kass, Enar Längolf, Kristjan Vaaks, Anti Rosenberg, Heino Laks ja Ardo Laks), teise koha saavutas Valma võistkond ja kolmanda koha Mäeltküla jalgpallurid. Kahjuks ei saanud arvestuslikke punkte ega kohta neljas võistkond, mille koosseisus mängijaist valdav enamus ei olnud Viiratsi valla kodanikud.

27. oktoobril toimusid Kalmetu Põhikooli võimlas korvpallivõistlused, kuhu tulid kohale ainult Valma küla esindajad. Õnneks oli mängijaid kahe võistkonna jagu, niisiis toimusid küla meistrivõistlused.

Selle hooaja lõpetasid lauatennisistid 10. novembril Vana-Võidus. Osalema oli tulnud 20 võistlejat seitsmest külast. Meeste võistluse võitja oli Ants Hendrikson Viiratsist, teine Armand Kolpakov Tänassilmast ja kolmas Raigo Mees Valmast. Noormeestest võitis esikoha Karlis Jänes Mäeltkülast, teine oli Sander Mikkor Vardja külast ja kolmas Mikk Mikkor samuti Vardja külast. Naiste võistluse võitis Marion Teearu Valmast, teiseks jäi Ursula Mikkor Vardja külast ja kolmandaks Maarja-Liis Reede Vana-Võidust.

Selle aasta Külade mängud olid kahe eelmise aastaga võrreldes tunduvalt kesisema osavõtjate arvuga. Võistlustest võttis osa ainult kaheksa küla.

Paratamatult kerkib küsimus aastaringse spordiürituse edaspidisest saatusest. Ilmselgelt on sellise mahuka spordivõistluse korraldamiseks vaja meeskonda. Kui soovime traditsiooni jätkata, on vaja ka kogukonna abi. Siin kutsungi spordihuvilisi üles võistluste korraldajatena ja uute ideede elluviijatena kaasa lööma. Tagasiside on väga oluline ja kriitika kõrval kuluks ära ka ettepanekud ebaõnnestunu parandamiseks.

Soovin kõigile spordisõpradele kauneid jõule ja ilusat aastavahetust. Kuna pühad on pikad, siis hoolitsege lisaks kõhutäitmisele hea enesetunde eest ka liikudes!