Algusaastail oli liikmeid 10-13, praeguseks käib koos 20 naist. Seltsi tegemisi veab eest särtsakas Ilme Aim, asutajaliikmete hulka kuuluvad veel Eve Karu, Taisi Suvalova, Maila Liiv ja Milvi Tsahkna. Oma auliikmeid - Aino Preesi, Juta Salmistut ja Luule Ruudat - on ühing pärjanud Vastseliina Käsitöömeistri tiitliga. Minu küsimusele, mis on nii pika kooskäimise saladus, vastab Ilme, et eks ikka seltskond on selline tore ja üksmeelne. Ning mis seal koduski passida, inimene ihkab seltskonda ja koostegemist! Naised on teinud koos väljasõite kohtuma teiste käsitöötegijatega.

Pikalt on tehtud koostööd Orava maanaiste seltsiga ning Põlva käsitööklubiga. Meremäel tegutsev Meroos on pidanud oma jõulupidu tihti koos Vastseliina käsitööühinguga. Värskeim väljasõit oli käesoleva aasta oktoobrikuus Uhti Avatud Ateljeesse, kus meenutati vanu võtteid ning uudistati uusi. Palju on abi olnud gümnaasiumi käsitööklassist ja kohaliku omaalgatuse programmist (KOP). Viimaselt on nii mõnedki korrad saadud raha materjalide soetamiseks ning ideede läbiviimiseks.

Suurima ettevõtmisena mäletavad naised Piiri kõrtsis läbi viidud projekti Kohalik Pärand. 2005.a. alustatud ja viis aastat kestnud projekt algas nimetatud hoone ühes tiivas, kus enne seda oli hoitud igasugust kola ja väetist. Tegusad naised võtsid kätte ja koristasid kõik ära, seejärel kogusid Vastseliina vallast kokku käsitööd ning panid üles näituse. Edaspidi toimusid viie aasta jooksul igal suvel mitmed väljapanekud ja meisterdamise töötoad. 2010. aastal lõppes see Vana-Vastseliina linnuse külastuskeskuse valmimisega, samal aastal tikiti keskuse jaoks 22 meetrit pikk vaip, millel kujutatakse linnuse ajalugu ja legende. Koostöö piiskopilinnuse külastuskeskusega jätkub praegugi.

Väiksemaid ja teistsugusemaid tegemisi on 20 aasta sisse mahtunud veel ja küll. 2010.-2011. aastal õmmeldi üheskoos 40 lapitekki Vastseliina valla uutele kodanikele, 2013. aastaks on vald 13 tekki juurde tellinud. Uma Meki põlled on valminud meie tublide käsitöötegijate poolt, samuti reklaamkotid Võru maavalitsusele. Vastseliina lasteaia kasvandikud kannavad esinemise ajal uhkusega ühingu õmmeldud rahvuslikke pluuse-kleite. Näputööst saadud tulu läheb uute kursuste korraldamiseks. Iga-aastastest üritustest tasub kindlasti nimetada käsitöönäitust rahvamajas, Ene Pandi jõulude-, lihavõtte- ja ka muude pühade eelset seadete valmistamist, Vastseliina Maarahva Laadal käsitööpargi organiseerimist, osavõttu Teeme ära! projektidest. Hea käsitööhuviline! Tule Sinagi ja saa osa Vastseliina käsitööühingu tegemistest! Info Ilmelt telefonil 5615 0248.