Küllap ikka elame ka pärast seda päeva rahumeeles edasi. Kõikvõimalikke katastroofiennustusi on olnud ju ridamisi. Toimetaja on leidnud mitmelt suure naaberriigi netilehelt kuulsate sensitiividega seostatud ennustusi, et 2012. aasta lõpupoole tabab Eestit suur veeuputus ja soovitatakse kõigil põgeneda. Ei ole aga märganud, et kuskil midagi vähegi tõsisemalt uputanud oleks.

Lõpusirgel on aga 2012. aasta küll. Kui leht lugeja kätte ilmub, jääb veel vaid 11 päeva ja selle aasta kalender muutub aegunuks.

Oli see aasta hea või halb, eks seda otsustab iga lugeja enda kogemuste ja tundmuste järgi. Suures maailmas on olnud see rahutu aasta - liiga palju on koldeid, kus lõõmab sõjatuli, liiga paljud on lahkunud siit ilmast vägivaldselt. Koduses Eestis õnneks tõsist verevalamist pole ette tulnud. Oleme saanud tunda õnne elada rahus. Aegajalt on meid küll vapustanud poliitilised plahvatused, millest koorub välja võimukandjate alatus, saagiahnus ja valelikkus.

Eks pangem siis kõrva taha tallele teadmine, kes kuidas on ohje tõmmanud, et järgmistel valimistel teha parem valik ohjatõmbajate leidmiseks. Eks meelehärmi tekitab teadmine, et uuel aastal taas püksirihmale mõni auk tuleb lisada. Kallineb valgus ja soojus, kallineb toit ja kindlasti palju muudki veel. Kuivõrd kellegi sissetulek sellele järele jõuab, eks seda näitab elu.

Koduvald on elanud lahkuval aastal rahulikku tööelu. Ettevõtjatel on olnud häid kordaminekuid, vald on täitnud edukalt oma põhiülesanded, on kordaminekuid haridusja kultuurielus.

Rannu Vallavolikogu ja vallavalitsus soovivad kõigile vallakodanikele rahulikke jõule ja meeleolukat aastavahetust.