Esimesed esinejad olid aga hoopis meie omad lasteaia- ja kooli-lapsed, kes tutvustasid uhkel moedemonstratsioonil nii igapäeva-, peo- kui uneriietust. Õpetaja Marika oli kõik mannekeenid pan-nud liikuma enesekindlalt ning väärikalt, asjakohased kommen-taare lisas Anu Ilves. Anu andis ka nõuandeid kaasaegsetele toimekatele naistele, kuidas terve päeva jooksul kiiresti ja stiilselt ümber riietuda.

Koolis ei saa keegi käia nii, et ei peaks õpetaja küsimustele vastama. Nii ka seekord. Külalisi ootas kümme ülesannet, millele oli laudkonnaga vaja vastused leida. Ilma hääleta jäänud õpetaja Kaja aitasid hädast välja kõlavate häältega Elsbet ja Liisa. Võistlejad olid tublid, võitjad vastasid kõikidele küsimustele õigesti. Kas Teie teate, mis värvi on näiteks kaelkirjaku keel?

Ja oligi käes õhtu tipphetk - saabus külaline, keda poisid tervitasid õpetaja Sirje klaverimängu saatel lauludega ning luule-põimikuga, mille õpetaja Valve oli „Poiste aabitsa" põhjal koostanud. Järgnes tunnike Contra luuletuste ja jutuvestmisega, sekka kuulsime ka mõne lauluviisi. Avaluuletus oli valminud bussis Valgutasse sõites ning kõlab järgmiselt:

Head lapsed need kasvavad malguta
Aga ei kasva rasva ja valguta.
Eks mõtteid nüüd mõlguta,
Kuis kasvaks Valguta.
Ei ta kasva küll rahvasalguta,
Kes võiks valguda üle Valguta.
Kujuta seda pilti, kuis Valguta...
Aga ei kujuta ilma välguta.

Värsid rääkisid kodust, perest, spordist ja poliitikast. Muigama panevates luuletustes võis aga kohata autori murelikkust selle üle, kas vanematel ikka on alati aega oma laste jaoks. Kooli-majas seevastu oli tegemist kõigil - suured kuulasid luulet, väikesed askeldasid mängutoas, seltsiks vanemad õed-vennad. Õhtu lõpetasid seltskondlikud mängud. Koju mindi tänukirjaga, mida soovijatel täiendas Contra autogramm.

Meie poolt oli Contrale kingituse saatnud 2. klassi poiss Ekke.

Contra om üts muhhe miis,
värsi täl om puha pään.
Värsse tege egäst asast,
kas-vai õkva kalast-saiast.

Suur tänu peo korraldajatele! Suure töö tegid Maarika Väärsi, Anu Ilves ja Lea Pung koos abilistega.