Villu võttis kõne kiirabisse, kuid paraku abi ei saabunud, sest läbi paksude hangede ei olnud meedikutel võimalik haigeni jõuda.Villu ei näinud muud võimalust, kui saata pojad läbi sügava lume naabrimehe juurde. Kui noormehed lõpuks vaevaliselt kohale jõudsid, vahendas Villu neile kiirabi nõuandeid.

Juhuse tahtel juhtus täpselt sel ajal Villul külas olema sõber ja Vahastu vabatahtliku abikomando pealik Raivo Murumägi, kes tegi kohe kiire kõne Raplamaa päästepiirkonna operatiivkorrapidajale. Raivo sõnul tegutses kõne vastu võtnud Mihkel Ital väga kiirelt ja operatiivselt, võttes omakorda ühendust Pärnu päästjatega, kust toimetati paari tunni pärast kohale linttransportöör.

Oma piirkonda hästi tundev Raivo juhatas päästjad abivajaja elukohani. Lund oli meeletult, kohati üle meetri. Selleks ajaks oli kohale tulnud ka kiirabi, kes patsiendi edasi haiglasse toimetas. Raivo sõnul mängis suurt rolli asjade kokkulangemine - õiged inimesed olid õigel ajal õiges kohas. „Poisid olid muidugi kõige kangemad," tunnustab ta Villu kahte poega.