Raivo sõnul on rõõmustav see, et Vahastu abikomandosse on ka noori peale tulnud. Probleemiks peab ta seda, et päevasel ajal ei ole sageli kedagi kohapeal valves, sest kõik mehed on töö tõttu eemal.

Raivo on varem tunnistanud, et vabatahtliku päästjana tekib tal aeg-ajalt ka küsimus, miks ta seda tööd teeb. „Kui aga päästetud mees tuleb haiglast tagasi, pistab oma suure sooja käe pihku ja ütleb aitäh, siis tuleb meelde, miks ma seda teen," ütleb Raivo. See soe meeldejääv käepigistus kuulus eakale mehele, kellele Raivo koos Villu Viiseli ja tema poegadega üle-eelmisel talvel appi läks.

Kaiu abikomando pealiku Rünno Leinbergi sõnul on Kaiu vabatahtlikud päästjad sellel aastal sõitnud välja 13 korral, neist kaks on olnud õppused. Üks õppus oli Raplas Akzo Nobeli võimaliku põlemise kustutamine. Õppustel ja ka ülejäänud sündmustel on Kaiu meeskond Rünno sõnul alati korralikult hakkama saanud. Väga hea koostöö on Kaiu valla vabatahtlikel päästjatel ka Raplamaa päästepiirkonna ja selle juhi Raul Aarmaga, kes vabatahtlikke igati toetab.

 „Valves peaksime olema kõik 365 ööpäeva aastas, aga päris nii see välja tulnud ei ole. Meie valvesoleku protsent peaks olema 97- 98. Sellel aastal liitus meie meeskonnaga Marko Rännel, kes töötab põhikohaga Tallinnas Mustamäe komandos meeskonnavanemana. See aga tähendab, et meil on üks suurte kogemustega mees juures ja ka valves olemine peaks paranema," ütles Rünno.

Kaiu valla komandode mehed on ka väga ühtehoidvad. Sel suvel mälestati möödunud sügisel igavikku lahkunud Vahastu päästjat Alar Akkatust tuletõrjevõistlusega. Vahastu abikomando pealiku Raivo sõnul on mõttes luua mälestusvõistlusest traditsioon ja eeloleval suvel jaanipäeva paiku on plaanis korraldada järgmised võistlused, millest on oodatud osa võtma kõik Raplamaa päästjad. „Kaiu rahvale soovime häid rahulikke jõule ja muidugi ka uut aastat!

Suur soov oleks, et teil kõigil kodudes oleks ikka töötav (!!!) suitsuandur laes ja veel parem, kui ka 6 kg pulberkustuti käepärast. Me teame üsna mitmeid juhtumeid, kus selline kombinatsioon on päästnud eluaseme," ütles Rünno Leinberg.


Kaiu vabatahtlik komando:
pealik Rünno Leinberg
Arno Mais, Madis Pokrovski, Ants Väljaots, Alari Metsniit, Raigo Leinberg, Marko Rännel, Jaanus Vessart

Kuimetsa vabatahtlik komando:
pealik Jüri Strom
Juhan Uustalu, Imre Strom, Margus Merihein

Vahastu vabatahtlik komando:
pealik Raivo Murumägi
Lasse Murumägi, Madis Akkatus, Rein Pekkerman, Janari Napits, Jaan Juhken, Aare Maiste, Kristo Pärnoja, Siim Reinumägi