Käepärases formaadis teos annab ülevaate sündmustest esimese Eesti Vabariigi aegu Järvamaa koosseisu kuulunud Vahastu vallas. Ja mine tea, ehk tuleb raamatule järgki, vähemalt vahastlased lubasid märkmeid koguda ja Ainilt pressiti välja lubadus, et ta need raamatuks kokku seab. Vaat nii.

Tundub, et elu Vahastus on elavnemas: üle mitmekümne aasta kerkib uus elumaja, suvel sai valmis uhke suvemaja, korrastatakse olemasolevaid. Ka rahvaarv püsib viimastel aastatel stabiilsena. Üks pere, kes vahepeal elas teises külas, plaanib tagasi tulla.

Algas ka rahvamaja remont, mille lõppedes saavad vahastlased enda kasutusse Vahastu Trehvamise Tare. Vahastu Küla Selts on kirjutanud kaks projekti Leaderi programmi ning valminud on rahvamaja rekonstrueerimisprojekt ning I etapi ehitusekski on raha saadud. Projektide omaosaluse on vahastlased ise kokku kogunud. Uue aasta alguses kirjutab selts taas projekti Leaderi programmi, et remont saaks jätkuda.

Kõikide ettevõtmistega ja rahva kokku kutsumisega on meil aga suur mure: pole kohta, kus inimesed saaks koos olla.

Sestap loodavad vahastlased abi ka vallalt, sest talvekuudel, kui vajadus tubaste tegevuste järele suur, on raamatukogu külm ja ruumi napib. Kahte maja pole mõtet ülal pidada, Trehvamise Tare katuse alla mahuvad kindlasti ka raamatud. Kohe-kohe algab koostöös RAEKiga koolitus, mille käigus valmib kava küla atraktiivsuse suurendamiseks.

Mõttetalgutel tahame paberile panna tegevused, mis aitavad Trehvamise Tare tulevikus täita võimalikult rohkete sündmustega. Aga kel huvi, kus-mis-millal, võib kiigata Vahastu küla blogisse "Vahastu-Suurekivi muinasajast tulevikku". Postitused annavad parima ülevaate pildis ja kirjasõnas kõigest, mis tehtud ja mis teoksil. Meil on olnud abilisi ning jätkuvalt oleme tänulikud iga annetuse eest a/a 1022003709312 MTÜ Vahastu Küla Selts. Abiks ikka!