Muuseumisse toodi entusiastide: nagu Arno Tänav, Priit Kask, Hilda Maarits, Martin Miilberg, Heinrich Mitt jt. poolt albumeid, mälestusi, päevikuid jpm," meenutab Saima Piirsalu, kes jätkas 1991. aasta esimesel päeval manala teele lahkunud muuseumi looja Olga Kalda eluunistuse tööd.

Pärast Saima Piirsalu pensionile jäämist võttis 2002. aasta 1.septembril muuseumitöö enda õlule praeguseni ametis jätkav Heidi Vellend.

Tema abiliseks oli kaks aastat varem tööle asunud Liia Piile. Tänavu sügisest võttis omakorda Liia Piilelt ameti üle Helle Hansen.

2003/2004 aastail tegeldi taas maja põhjaliku renoveerimisega, sest teisiti polnud võimalik tagada kogutud museaalide säilimist. Kolmas ja otsustav renoveerimine 2006. aasta suvel andis majale tagasi tema endisaegse välisilme. Remondi lõppedes nähti vajadust uuendada ka majaümbruse haljastust. Tulemus osutus nii suurepäraseks, et 2008. aastal võitis Sindi Muuseum Pärnumaa kaunimate kodude konkursil „Kaunis kodu 2008" tiitli.

Kuigi välisel ilmelgi on otsustav tähtsus, tuleb muuseumil oma tegevuses arvestada eeskätt oma kogukonna ootuste ja vajadustega. Seepärast oleme seadnud muuseumitöö fookusesse eelkõige kodulinna lapsed, jätmata tähelepanuta ka täiskasvanute soove. 2007/2008 õppeaastast saadik on muuseumi oluliseks koostööpartneriks olnud Sindi Gümnaasium, kellega arenes kolme õppeaasta vältel tulemuslik riigikeelekümblus kõrvuti näputöö vilumuste omandamisega. jektiga „Avame ukse esiisade ja esiemade maailma", mille ülesandeks oli muuseumi ajaloo tutvustamine Sindi Gümnaasiumis õpilaskonverentsi jätkuseminarina ja valmistumine aastalõpu õpilaslaatadeks.

Muuseumi tähtpäeval said muuseumikülastajad näha valminud tööde väljapanekuid. Hiljem rändasid käsitööd Port Arturisse õpilasfirmade laadale „Pärnumaa jõulud 2012" ja samuti oma kooli õpilaslaadale.

2007. aasta novembris alustati muuseumi ja kooli vahelist pikemaajalist ühistööd, millega püütakse tutvustada ja väärtustada Sindi koolile au teinud vilistlasi. Tänavu novembris toimus juba viies õpilaskonverents ja alustatuga jätkatakse ka eelseisvatel aastatel.