Tahame teha sõltumatut ajalehte, mille eesmärgiks on ajakirjanduslikult tasakaalustatud vormis professionaalsel viisil anda edasi Padise valla infot. Soovime täiendada Reet Pikkpõllu poolt tänuväärselt aastatepikku koostatud ja elanike poolt väga oodatud valla infolehte rohkema lugemismaterjaliga.

Seda alates persoonilugudest ja külauudistest kuni ettevõtlusvaldkonna teemadeni, kultuuri, ajaloo ja spordini. Tahame jagada teavet tublide ettevõtmiste ning ka laiduväärt tegemiste kohta. Oluliseks peame ajalehe teisel leheküljel asuvat arvamuskülge, mis annab võimaluse arutleda südamel olevate teemade üle ning pakub koha viisakaks diskussiooniks ning poolt- ja vastuargumentide esitamiseks eri küsimustes.

Lehte annab välja Padise Teataja MTÜ. Selle asutasid Kristjan Otsmann, Andres Kärssin ja Priit Raudla, neist kaks esimest vastutavad lehe sisulise poole eest ning Priit tegeleb muude küsimustega. Ajalehe fotograaf on Väino Silm.

Valla elanikud saavad ajalehe oma postkasti tasuta. Samas tasuta lõunaid teadupärast pole olemas - katmist vajavad tehnilised kulud nagu lehe kujundamine, trükk ja levitamine; sisu loomine käib niikuinii vabatahtliku töö tulemusel.

Esimene Padise Teataja ilmub lehe asutajate kulu ja kirjadega ja mõningase reklaamiraha toel.

Soovime lehte majandada reklaami müügist, annetustest, fondide toetusrahadest ning eeldatavalt toetab osaliselt ajalehte ka vald. Üks projektiraha taotlus on Tiina Tamme abiga praeguseks juba teele läinud, samuti loodame volikogu heatahtlikkusele valla järgmise aasta eelarve arutlusel. Siit ka üleskutse kõikidele ettevõtjatele ja eraisikutele: tellige reklaami ja pange lehte kuulutusi.

Ajaleht jõuab ligemale 500 pere postkasti Padise vallas ning internetis jõuab Padise Teataja valla piiridest kaugemalegi.

Mis veel olulisem: palun aita teha lehte ka sisu poolelt. Paku välja teemasid, millest kirjutada. Tee ise kaastööd ja avalda arvamust, vaidle ja selgita, räägi oma küla uudiseid ning mõtle, mis võiks Padise valla elanikele korda minna. Loodame, et Padise Teatajast saab meie kõige asi ja seda õhinat meil ikka jätkub.
__________________________________________

Muudame ühiselt elu paremaks!

Valla arengukava koostamise hariduse, kultuuri ja kodanikuühiskonna töögrupi initsiatiivil kohtus ettevõtlike inimeste töögrupp esmakordselt oktoobris, et tulla välja ideedega, mille ellu viimine ühiste jõududega annab meile soovitud tulemuse - siinkandis on hea elada.

Me kohtume korra kuus ja kõne all on eelkõige konkreetsete projektide teostamine. Tegemist on kodanike vabatahtliku ettevõtmisega, st kui mingi idee on piisavalt hea, et selle ümber koguneb panustada soovivaid inimesi, siis selle ideega ka tegeletakse.

Praeguses faasis toimub suhtlus selles töögrupis Google-grupi vahendusel, kuid kavas on luua nii füüsiline kui ka virtuaalne infokeskus, kus inimesed ja ideed, teenuste/ toodete pakkujad ja tahtjad kokku saavad nii, et me ise üksteist õigel ajal ja õigel moel toetada saame. Hetkel on teemadena üleval energiasõltumatuse saavutamine, koostöö rannarootslaste kogukonnaga, värske toidu turg, talvepäevad, Padise kui atraktiivse külastuskoha kaardi loomine, ettevõtluspäevade korraldamine ja juba mainitud PAIK - Padise Infokeskus.

Alati võib uusi teemasid välja pakkuda: kui leidub huvitatud eestvedaja ja tekib meeskond, siis asi areneb edasi. Ajaleht, mida käes hoiad, on selle heaks näiteks.

Valla arengukava, mille koostamise protsessist sai alguse nii kodanike töörühm kui ka see ajaleht, esindab kõikide töögruppides osalenud inimeste arvamust sellest, mida peaks ette võtma. Kodanikualgatusel on määrav roll, sest vald ei saa meie jaoks meie elu heaks teha. See, mida valla toel korda saadame, on ikka meie endi teha.

Kui arvad, et koostöö kaasinimestega on hea mõte ning oled valmis oma oskusi ja aega kohaliku elu edendamisse panustama siis liitu meie grupiga. Selleks liitu uudistelistiga padisevald@ googlegroups.com või tule kohale mõnele meie kohtumisele - nende toimumise kohta leiad infot nii Google uudistelistist kui ka Padise valla kommuunist Facebookis.

Tiina Tamm, Kasepere küla/Aruküla