Algselt sai spordikeskusest linnaasutus, mis Tapa valla loomisega 2005. aastal muudeti vallaasutuseks. Sellega seoses liideti spordikeskuse haldusalasse ka Tapa linna staadion, Jäneda spordihoone, staadion ja mängude väljak ning talvisel ajal valla suusarajad.

Sirvisin oma 2003. aasta artiklit ja sealt jäi silma lause, kus tõdesin, et avamisest alates on meie maja hommikust õhtuni huvilisi täis. Täpselt sama saan öelda ka täna. Selle kümne aasta jooksul on spordikeskuses korraldatud ligi 400 võistlust jm üritust. Eesti tasemel käsipalli, maadluse, saalihoki ja võrkpalli kõrval võiks ära märkida näiteks Eesti-Soome maavõistlust maadluses, MSL Jõud raskejõustikualade Eesti meistrivõistlust, Eesti meistri- ja karikavõistlusi korvpallis, L-Virumaa ja Eesti linnade talimängude ning Eestimaa suvemängude korraldamist, Eesti MV taekwondo' s jne. Traditsiooniliselt toimub igal aastal Rahvusvaheline Tapa maadluspäev, mis on toonud kokku külalisvõistlejaid Soomest, Lätist, Leedust, Venemaalt jm. Teine pikkade traditsioonidega üritus on Tapa Karikas käsipallis. Jõusaali avamisele kutsusime näpunäiteid jagama kulturismis ning fitnessis maailma tippu jõudnud Signessa ja Marek Kalmuse. Suurde saali sai püstitatud ronimissein. Need on mõned näited. Ühesõnaga spordist kuni pere-, infoja doonoripäevadeni välja.

Lisades siia igapäevased koolitunnid ja treeningud, peame nentima, et selline asutus on meie kogukonnale äärmiselt vajalik. On ju meie eesmärgiks võimalikult paljudele noortele (ka täiskasvanutele) luua võimalused kehaliseks tegevuseks, läbi mille paraneks meie ühiskonna tervislik seisund.

Lisaks aktiivsele tegevusele on meie majas endiselt võimalik lõõgastuda tervisetoas, kus on solaariumid, soolakamber, infrapunasaun. Kuid siin panen veelkord kõigile südamele, et võtmesõna on mõõdukus.

Nii nagu see kehtib ka toitumise ja kehalise koormuse korral. Ükskõik milliste vaeguste korral palun konsulteerige enne tervisetoa kasutamist (soovitus kehtib ka aktiivse kehalise tegevuse puhul) arstiga.

Tapa spordikeskus on endiselt avatud iga päev: esmaspäevast reedeni 8-22, laupäeval 11-19, pühapäeval 12-20. Lahtiolekuajad muutuvad pisut koolivaheaegadel ja riiklikel pühadel. Interneti kodulehelt http://tapa.ee/spordikeskus saab informatsiooni spordikeskuse teenuste ja võimaluste kohta. Eesti Rahvusringhäälingu kodulehe spordiportaalist http://arhiiv.sport.err. ee/lumeinfo.php?0 saab ülevaate Tapa valla suusaradade olukorrast.

Täiendavate küsimuste korral võite julgelt minuga ühendust võtta.

Saabuvate pühade ajal oleme suletud 24.-26. detsembril ja aastavahetusel 31. detsembril ning 1. jaanuaril.

Toredaid pühi, rõõmsat aastavahetust ning tegusat uut aastat kõigile.