Vastuse annab elu ise - need on meie ühise töö viljad. Mõelge vaid - hoolimata majandusraskustest, mida ei õnnestunud vältida ka 2012. aastal, oleme praktiliselt täies mahus täitnud pingelised ja isegi ambitsioonikad ülesanded, milleski aga õnnestus korda saata isegi rohkem kui linna arengukava ette nägi.

Liialdamata võib väita, et Maardu infrastruktuuris on lühikese ajaga aset leidnud niivõrd positiivsed muutused, millest me eelmisel aastal unistadagi ei julgenud.

Selle saavutamine läks meil korda üksnes meie endi mõistuse ja hoolsa tööga. 2012. aasta oli loova töö aasta.

Ehitasime aktiivselt teid ja viadukte, insenertehnilisi võrke ja kommunikatsioone, moderniseerisime sooja- ja veevarustuse süsteeme, remontisime lasteaedu ja koole, avasime uusi supermarketeid, arendasime kultuuri ja sporti. Väljendan siirast tunnustust kõigile, kes andsid ühiselt oma panuse meie linna arengusse ja õitsengusse: Maardu ettevõtete töölistele, teenistujatele, teenindussfääri ning elamu- ja kommunaalmajanduse töötajatele, ettevõtjatele, kultuuritöötajatele, õpetajatele, arstidele ja politseinikele - ühesõnaga tuhandetele linnaelanikele, kes töötasid ennastsalgavalt oma kodulinna heaks.

Järgmisel aastal ootab meid vähemalt sama raske ülesanne - pöörata meie tööd ja tegemised võimalikult rohkem elanike teenistusse, et inimestel oleks Maardus hea elada, töötada ja lapsi kasvatada.

Seepärast nimetaksingi algavat 2013. aastat inimese poole pöördumise aastaks.

Täisväärtusliku ja õnneliku elu jaoks ei piisa Maardu muutmisest stabiilsuse saarekeseks.

Vaja on juurida sellel saarekesel välja bürokraatia ja ükskõiksus.

Kui kümmekonna aasta eest oli meie ainsaks mureks päästa linn kuristikku vajumisest, siis nüüd mõtiskleme selle üle, kuidas viia linlaste elukvaliteet uuele tasandile.

Austatud maardulased!

2013. aasta koputab juba kõikide kodude ustele. Seepärast on väga oluline võtta esimestest sammudest igas tegevussuunas õige tempo, pidades meeles, et tubli algus on vaid pool võitu.

Usun, et meile on seatud eesmärkide saavutamine jõukohane. Meil on selleks olemas kõik: töökad ja andekad inimesed, kogemused, võimekas juhtkond ning täpne tegevuskava tulevikuks.

Sellega seoses on meil põhjust vaadata homsesse päeva kindlustundega, kartmata järske kõikumisi või vapustusi, mis rikuksid meie kodude soojust ja rahu.

Algav aasta on ka kohalike omavalitsuste valimiste aasta. See on aasta, mil linna volikogu liikmetel ja ametnikel tuleb teie kui valijate karmi kohtu ees aru anda. Püüame sellega väärikalt toime tulla! Kallid sõbrad!

Õnnitlen teid kogu südamest läheneva aastavahetuse puhul! Lähenemas on see päev ja tund, mille iga hetk koosneb headest soovidest ja helgetest lootustest. Soovin teile, et see hea, mida oli möödunud aastas, püsiks ja kasvaks ka järgmisel!

Õnne, heaolu ja vastastikust mõistmist igasse perre! Õnne, tervist ja peotuju kõigile! Õnnelikku uut aastat!