Valiti parimad kolmes kategoorias – kivikatused, lamekatused ja metallkatused. Võistlus koosnes kolmest võistluspäevast ja ülesandest.

Kahel esimesel päeval lahendati kohustuslikud ülesanded, kolmas päev jäeti loomingulise lahenduse jaoks.

Eestlastele oli võistlus erakordne väljakutse, kuna selliseid materjale ja tooteid kasutatakse meie turul väga vähe.

Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liidu (EKFL) sõnul iseloomustab praegust katuseturgu kahjuks lahenduste ühekülgsus ja võimalikult madal hind.

Maailma katusemeistrite organisatsioone ja liite koondava katusorganisatsiooni IFD tegevus on valdavalt Vana Maailma keskne, kus hinnatakse kauakestvaid ja lõpuni läbi mõeldud, kuid algul kallina tunduvaid lahendusi.

Samas oli ka Eesti meistritele kummastavaid nõudeid – ülesanded olid koostatud Kesk-Euroopa nõuete järgi, kuid mõneski töölõigus tehakse Põhjamaades tunduvalt kindlamaid lahendusi.

Võistluse reglement nägi ette siiski joonistest kinni pidamist, mitte omaloomingulisi ideid. Eesti meeskonnad mainisid kui ühest suust, et infovahetusel konkurentidega saadi kurssi teiste Euroopa riikide katusemaastikul toimuvaga ja kogeti mitmeid üllatavaid lahendusi, mida Eestis või Põhjamaades ei kasutata.

Materjalid olid uued, kuid tänu väga heale kodutööle ja ettevalmistusele oli ülesande sisu ette teada ning võimaluse piires ka praktilise harjutusena selgeks tehtud. EFKLi hinnangul puudub Eesti kutsehariduses katusemeistri õppesuund.

Eestit esindanud meeskonnad selgitati välja suvel Moostes toimunud rahvuslikus eelvoorus, võistlusel “Baltroof 2012”.

Võistluse korraldajaks on üle 50aastase ajalooga maailma katusemeistrite organisatsioone ja liite koondav katusorganisatsioon IFD. Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liit on IFD täisliige aastast 2011 ja sai võimaluse osaleda maailma kõige esinduslikumal katusemeistrite võistlusel esimest korda.

Maailmameistrid selgitati noorte hulgas kuni vanuseni 26 aastat.

Võisteldi eraldi kivikatuste, metallkatuste ja lamekatuste osas ning kahes viimases kategoorias õnnestuski Eesti esindustel kolmandad kohad võtta.

Kõigil aladel olid mitmedki tehnoloogilised nõuded meile tundmatud, mis suurendas mentori tähtsust, kes pidi need vastasvõistkondade pealt omandama ja oma meestele kiirelt selgeks tegema.

Õnneks said nad sellega suurepäraselt hakkama.