Projekti kogumaksumus on 998 310 € ehk 15,6 miljonit Eesti krooni, kroonides tajuks veel ikka tõelist hinda. Et talv tuli õigel ajal, jäid ehitajatel mõningad pisivigade kõrvaldused kevadeks.

Mäetaguse Elu ilmumise ajaks on suusarajad kindlasti sõidukorras, kui ei juhtu mingit looduskatastroofi. Rajad on 1, 2, 3,3, ja 5 km pikkused. 2 km on valgustatud suusarada, mida juba eelmisel talvel kasutasid ka kaugemalt tulnud suusasõbrad. Rajavalgustus lülitub sisse pimeduse saabudes ja kustub kell 21. Kõik see on väga ilus, nagu ütles üks suusafänn, kuid inimesed on meil väga pahad. Temaga ma päriselt ei nõustunud, ehkki kops läks üle maksa, kui rollerirajaäärsel WC-majal löödi aknaruudud sisse. Need asendati uutega. Järgmiseks lõhuti uksed, mida jälle vallavalitsus remondib. Ehkki põhiline osa vallarahvast on inimesed, kes armastavad oma koduvalda, leidub meil käputäis kurikaelu, kes on valmis kõike lõhkuma. Esialgne remont on võtnud maksumaksja raha 386 eurot ehk 6040 krooni.

Head inimesed, nii ei saa olla, et keegi midagi ei tea! Ilmselt puudub kodanikujulgus, et pätid korrale kutsuda. Need võivad vabalt olla noorukid meie seast. Seda kinnitab ka järgmine vahejuhtum. 2. detsembri õhtul toimus Mäetagusel traditsiooniline advendiküünla süütamine kuuse juures. Järgnes kontsert mõisa saalis, mis lõi inimestes toreda jõulutunde. Eesruumis oli kaetud päkapikulaud maiustustega, mis meeldis eriti lastele, sai ju vabalt maiustada. Umbes poole kontserdi ajal sammusid sinna kolm poisiohtu noormeest, keda huvikeskuse juhataja Mare kutsus samuti maiustusi võtma. Maiustati ja lahkuti, kuid uuesti tagasi tulles leidsid noored, et taskud on tühjad, vaja needki täis toppida. Ega seegi peolisi pahandanud, kuid šokeeriv oli see, kui noored läksid riidehoidu, et sealseidki taskuid revideerida. Õnneks juhtus üks peoline trepist tulema ja kratid andsid jalgadele valu. Nagu öeldakse: pole tabatud, pole varas. Kuid on inimesi, kes poisid ära tundsid. Edaspidi tuleb nendel rohkem silm peal hoida. Kahjuks kaldusin nüüd suusajutust kõrvale, kuid head inimesed, ainult üheskoos suudame hoida seda, mis on meie ühise raha eest ehitatud.