Kultuuripreemiaga tunnustatakse isikuid, kes kalendriaasta jooksul on andnud panuse kultuuri propageerimisele, silma paistnud loomingulise tegevusega või tulemusliku kultuuritöö korraldamisega.

Karksi valla aasta noore preemia määratakse noorele vanuses 7-26 aastat või kohalikus omavalitsuses tegutsevale noortekollektiivile, kelle töö, tegevus või saavutused kalendriaasta jooksul on olnud teistele noortele eeskujuks või motivatsiooniks. Preemia määramisel arvestatakse noore saavutusi hariduses, valla noorte eluolu parandamisele kaasaaitamises, vaba aja veetmise võimaluste arendamises, noorte huvide eest seismises või omaalgatusliku tegevuse propageerimises.

Preemia suurus on 250 eurot (pärast riigi poolt kehtestatud maksude mahaarvamist). Igal aastal määratakse kuni kolm spordi- ja kultuuripreemiat ning üks aasta noore preemia. Preemiaga kaasneb ka Karksi valla tänukiri ning tunnustatud isikute nimed kantakse valla auraamatusse. Preemiad ja tänukirjad antakse üle Eesti Vabariigi aastapäeva aktusel.

Ettepanekuid kandidaatide kohta võivad teha kõik Karksi vallas elavad inimesed ning tegutsevad firmad ja ühendused. Põhjendatud taotlused preemia määramiseks tuleb esitada iga aasta 29. detsembriks vallavalitsusele, kes esitab kandidaadid volikogu vastavale komisjonile. Otsuse preemiate määramise kohta teeb vallavalitsus komisjonide ettepanekute alusel. Sobivate kandidaatide puudumisel võib vallavalitsus jätta preemiad välja andmata.

Ettepanekud preemia määramiseks 2012. aasta kohta tuleb vallavalitsusele esitada 15. jaanuariks 2013. a.

Vallavalitsus ootab 15. jaanuariks 2013. a ettepanekuid kandidaatide kohta Karksi valla poolt jagatavate spordi- ja kultuuripreemiate ning aasta noore preemia määramiseks.