Eelmise aasta lõpus pandi Aruküla alevikus mitmes eramajas toime vargusi, neis kuritegudes kahtlustatavad isikud on tabatud. Samuti tabati jõululaupäeval sündmuskohal kolm meest, kes ühest Raasiku valla talust varastasid metalli," selgitas Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse ida teenistuse vanem Rainis Sinikas Delfi Eesti Elule.

Kamba peale valvekaamera

Siiski palub Sinikas olla ettevaatlik ning hoida oma elamiste uksed-aknad kinni ka siis, kui ise kodus viibitakse. Oma vara tuleks samuti luku taga hoida.

„Kindlasti suurendab turvalisust naabrite hea teineteise tundmine ja vastastikune elamistel silma peal hoidmine. Samuti võib mõistlik olla ühiselt juurdepääsuteedele valvekaamerate hankimine. Ka oma vara kindlustamisele võiks mõelda, sest politsei suudab küll tihti tabada varguse toimepanija, kuid varastatud kraami tagasisaamine on paraku harvem juhus," rääkis Rainis Sinikas.

Samalaadset aktiviseerumist võis hiljaaegu kohata ka Saue vallas, kus samuti omavalitsuse Facebookis ning infolistides vahetati infot ringi liikuvate kahtlaste inimeste kohta. Ju on erinevad sotsiaalmeedia kanalid lihtsalt üha enam saamas kogukonnaliikmete infovahetuse kohtadeks, kus ka selliseid tähelepanekuid edastatakse.