Teen väikese tagasivaate 2012. aasta tegemistesse ja saavutustesse valla pilgu läbi. 2012 ei olnud tegelikult kerge, kuid lõppkokkuvõttes saab siiski tõdeda, et ega ta halb ka ei olnud. Alati on võimalik paremini teha ja midagi jääb ikka hinge kriipima. Kuid see annabki jõudu edasi minna ja asju uuel aastal paremini teha.

Investeeringute poolest oli 2012. aasta tegelikult väikesele vallale taas igati korralik.

Aasta esimeses pooles valmis Saduküla ühisveevärgi projekt EL Ühtekuuluvusfondi toel (kogumaksumusega ligi 700 000 eurot), Puurmani mõisapargis toimus KIK'i projekti abil puistu hooldusraie (maksumus 89 000 eurot), Puurmani mõisakompleksi käsitöömaja sai köögimööbli (5000) ja Saduküla endine lasteaiamaja sai tormi tõttu ära lennanud katuse asemel uue (30 000). Lisaks olid tublid projektide kirjutajad ka valla noortekeskused. Tänu nende juhtide heale tööle saadi nii Sadukülas kui Puurmanis mõndagi ära tehtud noorte paremaks ajaveetmiseks. Vald sai ka uued arengut suunavad dokumendid - eelarvestrateegia ja arengukava.

Edasist traditsiooni väärivana kutsus vald 2012. aastal koostöös Jõgeva Maavalitsuse ja EL Sotsiaalfondi toel ellu tervisepäevad. Igal kuul toimus palju huvitavaid ettevõtmisi.

Tore, et alati leidus piisavalt osalejaid ja oli ka neid, kes osalesid enamustel kordadel. Minu tänusõnad kuuluvad Karmen Allevile, kes tervisepäevade korraldamise köögipoole eest vastutas - ta mõtles välja, kus ja mida teha, vastutas aruandluse eest, mis ei olnud mitte lihtne.

Sama tubli oli ka Annela Järvik, kes mitmed üritused läbi viis, jagas häid tervisenippe ja korraldas võimlemist. Loodame, et sel aastal ikka jätkame sama tervislikult.

Kultuuripoolelt meenub lõppenud aastast kindlasti see, et Puurmani mõis on leidnud heal tasemel kontsertide korraldamisega tee nii kohaliku elaniku kui kaugemalt tulnud külastajate südamesse. Meenuvad jõuluajast Liisi Koiksoni ja Raivo Taffenau kontsert, novembrikuust Märt Avandi ja Lenna Kuurma esinemine, aasta esimesest poolest Uku Suviste ja meestelaulupäevade ajast Norra meeskoori kontserdid. Alati on olnud saal publikut täis. Suur tänu korraldajatele!

Kindlasti jätkame heade esinejate toomist Puurmanisse ka edaspidi.

Lõpetuseks tänan kõiki vallaelanikke nende panuse eest oma kodukoha tegemistesse. Vald on just nii hea ja edukas, kui on tema inimesed. Soovin veelkord edukat alanud aastat ja jõudu uutele väljakutsetele vastuastumiseks.