Esimestel pühadejärgsetel päevadel Soomest, Norrast ja Rootsist läbi sõites tundus see küll täpselt nii olevat.

Juba Helsingi peatee ääres asuva Stockmanni kaubamaja vaateaknad olid võrreldes tavalisega väga üheülbalised – kaetud suurte punaste plakatitega, kus kirjas ale ja kui mitu protsenti.

Nii Rootsis kui Norras kordus sama pilt. Kusjuures jõuluasjad olid hinnatud alla vähemalt 50%, kaasa arvatud jõuluõlled – mis proovides maitsesid hulga tavalisemalt kui Eestis ekstra selleks puhuks pruulitud märjukesed.

Kena, et mujalt maailmast pärit komme on jõudnud ka Eestisse. Nii torkab juba tükk maad enne Ülemiste keskusse jõudmist silma kollane reklaam: suur allahindlus 2.−27. jaanuarini.

Kui sisse astuda, on 70protsendilist allahindlust siiski pea võimatu kohata. Juhul kui 64 eurot maksev kleit on hinnatud alla 51 euro peale, jääb see protsent ikka üksjagu väiksemaks. Tavaline allahindlusprotsent nii Ülemistes, Kristiines kui ka enamikus teistes keskustes ja butiikides on 20−30.

Suurem on allahindlusprotsent kas väga kallite esemete (nahk, kasukad) puhul või siis neil, mille valikusse on jäänud vaid S- ja XS-suurused.

Meeldivaim üllataja oli NewYorker, kus pluuside hinnad algasid 4.79st.

Turge allahindlused puudutanud ei ole. Paljud Tallinna Keskturu ilusad ja soojad kampsunid jäävad hinnaklassi 30−35 eurot. Küll võib sinna minna saapaid ostma. Sooja voodriga saabaste hinnad algavad seal 25−30 eurost.