Suureks ja märgatavaks saavutuseks meie vallas oli kindlasti Piibe maantee remont ja kergliiklustee ehituse lõppemine. Oli see ju üheks suuremaks valupunktiks. Tänu kergliiklusteele on nüüd tagatud elanike ohutu ja turvaline liikumine, mis on heaks näiteks edukast koostööst Maanteeameti, TREV 2- kui ehitaja ja vallavalitsuse vahel. Kuigi siiamaani tuleb kõigil osapooltel anda põhirahastajale Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele lõputuna tunduvaid selgitusi kõikide toimingute kohta. Tahaksin siinkohal ära tuua Eesti Olümpiakomitee endise presidendi Mart Siimanni sõnad: "Aegviitu saabudes on tunne, et ei saabunud mitte teise linna, vaid hoopis teisele maale". Möödunud aastal valmis ka meie valgustatud terviserada, mis on leidnud  palju kasutajaid ja saanud hea hinnangu osaliseks. Trassil on jäänud veel üks probleemne koht, mis on Mustjõge ületav suusasild. Peame käesoleval hooajal sellega veel ootama, sest tegime rahaliste vahendite taotlemisel eelistuse Päästeseltsi hoonele. Läbi Leader programmi sai Aegviidu Päästeselts rahastuse hoone remondiks ning ka see on üheks toredaks kordaminekuks meie vallas. Lisaks remonditud hoonele ja headele olmetingimustele, saame  uued ruumid poiste tööõpetuse klassile selles hoones.

Üheks õnnestunud saavutuseks läinud aastal võime pidada ka rahvamaja uue katuse valmimist ja välisilme osalist muutumist, mis hoone säilimise seisukohalt omab olulist väärtust. Soovist hoone soojustada ja taastada tema kunagine välisilme, valmis maja rekonstrueerimise projekt ning selle realiseerimiseks esitati taotlus rahaliste vahendite saamiseks Hasartmängumaksu Nõukogule. Kahjuks olime pingereas esimesed, kelle taotlust ei rahuldatud ning nüüd tuleb jääda ootama uue vooru avanemist. Möödunud aastast jääb hinge kripeldama veel üks realiseerumata taotlus, mis sai esitatud lasteaia katuse remondiks. Nimelt on aastad teinud oma töö ning katus on hakanud nõudma lisavahendeid korrahoiuks. Esitasime taotluse vahendite saamiseks, aga paraku jäi see rahuldamata ning siingi tuleb oodata uusi võimalusi.

Läinud aasta on meeldejääv ka selle poolest, et kõik meie allasutused - Raamatukogu, Lasteaed, Rahvamaja ja Kool, tähistasid oma märkimisväärseid sünnipäevi toredate pidude ja üritustega. Valmisid mitu Aegviidut kajastavat filmi, kus käsitlust leidsid nii minevik, olevik kui tulevik. Suure tähelepanu osalisteks on aga saanud meie laululapsed, kes koos Põhja-Tallinnaga on võistlusel " Eesti laul 2013" teinud teleekraanidel suurepärase saavutuse lauluga" Meil on aega veel" ning võitnud sellega tuhandete eestimaalaste südameid. Aastat kokkuvõtvaks ürituseks võime  pidada Estonia kontserdimajas toimunud iga-aastast Harjumaa Balli, kus Harju maavanem Ülle Rajasalu tunnustas meie volikogu esimeest Toomas Tõniset Harjumaa teenetemärgiga. See on suurepäraseks tunnustuseks  kogu valla ettevõtmistele. Nominentidena olid esindatud meie valla inimesed, ettevõtted ja objektid kõikides kategooriates, millele autasusid omistati. Aga kindlasti oli  palju teisigi toimetamisi ja tegemisi, mida kõiki ei ole kajastatud käesolevas tagasivaates, kuid mis omasid olulist tähtsust meie väikese valla arengus. Kokkuvõttes võime lugeda möödunud aasta igati õnnestunuks ning tänan kõiki, kes osalesid selle kordaminekus. Aasta ei olnud kerge, kuid saime hakkama, loodan sama ka uuelt saabunud aastalt. Selleks meile kõigile jõudu!