Kuigi kohti tööks on vähe, koha merest kadumas.
Ei me siit küll enne lähe, kuni meri olemas,
Firma Weiss ja mitmed teised, elu sees meil hoiavad.
Laulu löön ja tantsu vihun, kuni jalad kannavad.

Need muusikapedagoogi ja dirigendi Ilmar Tõnissoni loodud laulusõnad kõlasid 30.novembril ja 28.detsembril Tahku Tares toimunud salongiõhtul. Minule teadaolevalt on Tahkurannast loonud laulu peale eespool nimetatu veel helilooja Leo Normet (Tahku tants) ja muusikamees Mihkel Kalbus (Tahku valss). 30.novembril toimunud salongiõhtul rääkis Ilmar Tõnisson väga huvitavalt muusikast ja muusikutest ning esitas ise klarnetil ja suupillil mitmeid muusikapalu. Tema laul sai salongiõhtul korraldatud konkursil, Tahkurannast loodud kolme laulu hulgast, kõige rohkem hääli.

Raamatu "Ilmar Tõnisson Pärnu muusikaelus ja Eesti muusikahariduses" omanikuks said kaks salongiõhtust osavõtjat, kelle laudkonnad vastasid võrdselt hästi viktoriini küsimustele. Õhtu meeleolu hoidsid üleval dirigeerimise erialaga muusikamees Priit Kask ja omapärase tämbriga laulja Ardo Juhkov, kelle nooruslik temperament ja esinemine võlus tantsupõrandale nii noore kui vana.

28.detsembril toimunud salongiõhtu peaesinejaks oli Enn Tasalain, kelle elutöö on Jõulumäe tervisekeskus.

Tema töid ja tegemisi on hinnatud nii vabariigi, maakonna kui ka valla tasandil. Teenete eest on talle omistatud Eesti Punaseristi IV klassi teenetemärk, EOK hõbedane teeneteplaat, Pärnumaa vapimärk, Tahkuranna valla vapimärk, maakondlik spordiinimese aastapreemia, kultuurkapitali aastapreemiad.

Enn Hallik oma raamatus "35 aastat Jõulumäel" on kirjutanud "...üks heas mõttes tõeliselt hull mees, kes oma meeskonnaga on Pärnumaal Jõulumäe teinud." Selle raamatu omanikuks sai sporditeemalise viktoriini võitnud laudkonna esindaja, kelle sportlaseteed on paljuski mõjutanud Enn Tasalain. Salongiõhtute peaesinejatele, Ilmar Tõnissonile ja Enn Tasalainile, sügav kummardus.

Kas sellised salongiõhtud on vajalikud? Nii novembri kui detsembri kuu kummastki salongiõhtust võttis osa natuke üle neljakümne külastaja, kelledele väljastatud küsitluslehtedest selgub soov, et salongiõhtud toimuksid üks kord kuus ning kus oleks erinevate erialade esinejaid ja saaks tantsujalga keerutada elava muusika saatel.

Siinjuures tahangi tänada Kalmer Metsaoru ja Imre Taveteri mõistvat abi, tänu kelledele on saanud salongiõhtud elava muusika saatel toimuda. Aitäh Anu Nõmmele! Ka on suure tänu ära teeninud vanaemade klubi poolt, kelle paljude liikmete energiat ja tegutsemist võib ainult imetleda. Tänada tahaks ka jõuluvana, kelle külastus tuli paljudele üllatusena.

Tänusõnad kuuluvad ka kõikidele salongiõhtust osavõtjatele, kelle heasoovlikud tänud ja nõuanded aitavad korraldajatel paljudest organiseerimisega tekkinud probleemidest kergemini üle saada.

Albert Einstein on öelnud: "Elada saab ainult kahel viisil. Esimene viis on elada nii, nagu ei oleks miski ime. Ja teine viis on elada nii, nagu oleks kõik ime".

Soovin kõikidele Oma Lehe lugejatele head uut aastat ning neile, kes on leidnud või leidmas enda jaoks salongiõhtu, kohtumiseni iga kuu viimasel reedel Tahku Tares.