Pärast sööki kogunesid õpilased spordisaali, kus kohalik konstaabel Kristel Salujärv tuletas neile meelde libedatel talvistel teedel valitsevaid ohte ja manitses olema ettevaatlik. Siis sai iga klass nimekirja paikadest, mida oma teekonnal külastada, ja retk võis alata.

Kooli õppeköögis küpsetati ning kaunistati õpetaja Kairi Pahtmanni juhendamisel piparkooke. Jahu sees tolmutamine pakkus lusti ja lõbu, valminud piparkoogid saadi aga edasise tee peale kotiga kaasa.

Tarvastu raamatukogus ja muuseumis oli õpilastel juhataja Aili Andersoni käe all palju põnevat nii kuulata, vaadata kui teha. Eriti meeldis kõigile kommipoolitamise mäng.

Rainis Liir Mustla päästekomandost näitas retkelistele õppevideot ilutulestikurakettidest ja nendega seotud ohtudest. Järgnevas vestluses arutleti aastavahetusepidustuste ohutuse üle, et uus aasta ikka kõigi jaoks õnnelikult tuleks.

Tarvastu lasteaias "Naeruvõru" ootas õpilasi juhataja Merike Tulp, vestlusteemaks Hans Wühner. Klassid osalesid väikeses temaatilises viktoriinis, rüüpasid lumes sumpamisele vahelduseks kuuma teed ja tantsisid päkapikutantsu.

Tarvastu kiriku juures, retke kaugeimas punktis kohtuti Tarvastu koguduse juhatuse liikme Ants Mändmetsaga, kes rääkis Tarvastu kirikust ja jõulupühade kiriklikust tähendusest.

Pärastlõunaks jõudsid lapsed tagasi koolimajja, pikast kõndimisest väsinud ja põsed külmast õhetamas. 8. klassid pakkusid neile puhkuseks pisikest meeleolukat jõuluetteastet tantsu ja püramiididega, mille valmistas ette 8.a klassi juhataja Marge Almre. Ja siis oli jälle aeg tegutsema asuda - kohal oli koguni kaks jõuluvana, kellele kommipakkide lunastamiseks esinema pidi. Kuna muusikatundides olid õpetaja Tiina Jõgise käe all laulud selgeks harjutatud, polnud maiustuste kättesaamisega muret mitte kellelgi. Eriti uhke meeskoorina kõlas 7.a klassi laul, 7.b aga pani oma ilusa "Põhjamaa" esitusega kogu publiku vakatama.
Päeva jooksul töötasid koolimajas ka peofotograafid, kelle juures sai käia sõpradega pilte tegemas.

Seekord tähistasime jõulusid eelmistest aastatest erinevalt, täites erinevate tegevustega terve päeva. Tänu kõigile neile erinevates valdkondades tegutsevatele inimestele, kes olid nõus päeva korraldamises osalema, sai see vahvalt vaheldusrikas ja loodetavasti ka õpetlik. Ka ilm oli meie poolt - ilmaennustajate lubatud 20 ja rohkem külmakraadi jäid meist kaugele. Aitäh kõigile korraldajatele ja osalejatele!