Väärtuslikumate parkmetsade osakaal linna territooriumist on umbes üks neljandik, millest suurema osa moodustavad männikud. Linnas kasvavatest puudest ligi 90 protsenti on männid.

Mitme veranda ja torniga puumaju võib märgata mitmel Elva tänaval, mis on Elvale väga iseloomulikuks arhitektuuristiiliks.

Kuna Elva linna looduskeskkond omab tervise, spordi ja puhkemajanduslikku tähtsust, siis metsapealinna tiitel väärtustaks veelgi enam Elva linnarahva tegevust looduse hoidmisel ja keskkonnasõbralikul kasutamisel linnaruumis.

Tunnuslause peaks olema positiivse sõnumiga, lihtne, ainulaadne ja huvitav; iseloomustama Elvat metsapealinnana; seda on võimalik kasutada Elva linna tutvustamiseks suulises ja kirjalikus vormis, reklaamtrükistel, üritustel ja esinemistel; see on esitatav ka inglise keeles; täiendab Elva tunnuslauset „Hoiame üksteist“.

Konkursitööd oodatakse 27. jaanuariks e-posti aadressil merike.jarv@elva.ee või kinnises ümbrikus aadressil Kesk 32, 61507 Elva, märgusõnaga „Metsapealinn“.

Kõik konkursitööd peavad olema märgistatud autori nime ja kontaktandmetega.