Et 50 km raadiuses ei ole ühtegi suuremat majutuskohta, peaks keskusel Manni sõnul olema tulevikku ainuüksi majutuspaiganagi, aga plaanid on suuremad.

„Loodusturism ei ole mäng, vaid jätkusuutlik majandusharu," sõnas Mann.

Marika Mann on Estonian Nature Toursi egiidi all korraldanud kümme aastat Eestis linnuvaatlus- ja loodusretki, põhisissetuleku teenib firma välisturistidelt ja on viimase kolme aasta jooksul käivet kahekordistanud.

 „Loodusturismiga meelitame Eestisse kümneid tuhandeid välismaalasi, kes kulutavad siinviibimise ajal keskmiselt 1500-2000 eurot. Kasu saavad kümned ja sajad väikeettevõtjad. Kas lähitulevikus 40-50 miljonit eurot aastas on naljanumber?" arutles Mann.

Peale turistide teenindamise pakuks avatav keskus madalhooajal partnerlust ka teadus- ja õppeasutustele. Naabruses asub Matsalu rahvuspargi keskus, mis koondab keskkonnakaitsjaid ja looduseuurijaid.

Leader-programm on toetanud kavandatavat loodusturismikeskust kokku ligi 48 000 euroga. Mann on kalkuleerinud, et projekteerimisest uste avamiseni läheks keskus maksma üle 3,2 miljoni euro.

Et keskus on üleriigilise mõjusfääriga, loodab ettevõtja ka Eesti riigi toele.

Loe pikemalt Lääne Elust.