Rannu kooli tegevuse eesmärgiks on luua tugeva üldhariduse kaudu tingimused haritud, kultuursete, tervete, läbilöögivõimeliste, väärikate ja õnnelike inimeste kujunemiseks. Oluliseks peetakse kooli lõpetanud noorte valmisolekut pidevaks, elukestvaks õppeks, nende kujunemist kodanikeks, kes peavad lugu oma riigist ja kultuurist.

Kooli eesmärgid on:

Kool võimaldab igale õppijale, sealhulgas haridusliku erivajadusega õpilastele hea põhihariduse omandamist. Koolis on kaasaegne õppimist ja õpetamist soodustav turvaline õpikeskkond.

Koolis toimub edukas meeskonnatöö - töötajate ja õpilaste osalus planeerimises, juhtimises ja korraldamises. Koolis on kasutusel ja rakendatud kvaliteetset õppetööd tagav õppemetoodika, õppevahendid, toimub õpetajate täiendkoolitus.

Koolil on hea koostöö omavalitsuse, valla asutuste, lastevanemate, õpilasesinduse ja lähiümbruse koolidega.

Koolis tegeletakse huvihariduse ja erinevate õppepäevade abil laste loominguliste andekuste arendamisega. Kool lähtub põhimõttest, et õppimine ja katsetamine käivad käsikäes.

Kool tegeleb karjääriõpetusega, et iga õpilane peale põhihariduse omandamist saaks edasi minna temale sobivasse haridusasutusse. Kool on inimsõbralik, kool lähtub lapse kasvatamisel tema andekusest ja tema toetamisest igakülgselt. Rannu kool on kool, kus: õpivad kõik - nii õpilased, töötajad kui lapsevanemad; sobiv õpikeskkond ja valitsevad väärtushinnangud loovad eeldused, et iga õpilane saab ja tahab õppida oma võimete ja vajaduste kohaselt; omandatud haridus toetab läbilöögivõimet tööturul ja kõrgtasemel akadeemilises või kutseõppes; lisaks akadeemilisele edukusele on väärtustatud iga õpilase ja töötaja võimalus ja vajadus end terviklikult arendada ja mitmekülgselt teostada; kõigi osapoolte vahel valitsevad sõbralikud koostöösuhted; lastevanemad ja teised huvigrupid on meie tööga rahul.

Rannu koolis lähtutakse järgmistest põhimõtetest: edu läbi koostöö, õpime üksteiselt ja õpime koos; iga laps on andekas, tuleb ainult välja selgitada, milles; taotleme toetava, intriigivaba õhkkonna kujunemist; oleme suhtlemises korrektsed ja heasoovlikud; oleme distsiplineeritud ja järgime kokkuleppeid; analüüsime saadud teavet rahulikult ja oleme orienteeritud probleemide lahendamisele; jääme alati ja kõikjal oma kooli esindajaiks ja selle hea maine kujundajaiks.

Alanud poolaastal on kõikide Rannu kooli töötajatega arenguvestlused ja lepingute ning ametijuhendite uuendamised.

Samuti läheb järgmisel volikogu istungil muutmisele Rannu Keskkooli põhimäärus, kus sügisest saab kooli nimeks Rannu kool ja alates jaanuarist on juhtkond kolmeliikmeline: direktor, õppejuht ja huvijuht.

29. jaanuaril palume lastel kodus õppida, sest meie kooli õpetajatele tuleb loengut pidama väga tunnustatud lastepsühholoog ja lektor Angela Jakobson.

6. veebruaril toimuvad Rannu koolis Võrtsjärve mängude lastevõistlused ja ka sel ajal lastele õppetööd koolis ei toimu, vaid õpetajad annavad kodusel teel lahendada ülesanded ja mõned lastest on loomulikult appi palutud võistlema ja korraldusmeeskonda. Loodame, et Rannu kooli lastel läheb hästi.

Jaanuari alguses käis õpetajate võrkpallivõistlustel ka meie võistkond mängimas Viimsis, läks hästi, kõikides mängudes jäime teisele kohale ja tõusime kolmandasse liigasse.

Etteruttavalt sügisestest muudatustest. Kuna keskkool lõpetab Rannus tegevuse, siis on võimalik algklassid tuua põhimajja, et kogu kool saaks toimida koolina, kus kõik lapsed ja õpetajad näevad üksteist ja koos kasvatakse paremateks inimesteks.

Sellel nädalal käis meie koolis rääkimas Apple iPadist Dateli esindaja ja see oli ülimalt põnev, missugused võimalused Ipad tunni rikastamiseks annab, loodetavasti õnnestub meil veebruaris katsetamiseks saada 3 iPadi, et teha oma otsus nende vahvate aparaatide soetamiseks.

Kooli jaoks on oluline hea koostöö kõigi valla asutuste ja ettevõtetega. Võin kätt südamele pannes öelda, et Rannu kool on hea kool ja inimesed, kes siin töötavad, teevad oma tööd südamega.

Kool on alati avatud igasugustele toredatele ettepanekutele ja mõtetele ning samuti kutsume teid vaatama kooli, et mismoodi õppetöö tänapäeval toimub. Palun ainult, et annaksite mõned päevad ette teada, et saaksime lapsi ja õpetajaid informeerida.

Kõike kaunist ja päikest Teie päevadesse ning kui kohtume, siis teretame!