Aasta jooksul on Rannu kirikus toimunud üle 30 jumalateenistuse, kirikuuksi on üritatud koguduse oma jõududega ka lihtsalt huvilistele lahti teha. Liikmeannetajaid oli 2012. aastal 40 ringis, seega on Rannu kogudus üks pisemate hulgast.

Paraku on liikmeannetajate arv tasapisi kahanenud, küllap ka seepärast, et tegelikult polegi üritatud arvnäitajaid paisutada ja statistikat taga ajada, vaid eelkõige sisulist tööd teha. Kuna mina isegi teen koguduse tööd muu töö ja pereelu kõrvalt praktiliselt "huvialase" tegevusena, siis mõistan inimesi, kes ütlevad, et lihtsalt aega jääb väheks kõigega tegeleda. Olen minagi pidanud tegema valikuid ka koguduse töös, millele jaksan rohkem pühenduda, mis tegevused jäävad aga rohkem vaeslapse rolli.

Sellepärast kutsungi kogudusega millalgi seotud olnud inimesi (nt on Rannu kirikus ristitud või leeris käinud) üles endast lihtsalt ka märku andma: kasvõi liikmeannetuse näol. Ja siin polegi niivõrd oluline liikmeannetuse suurus, oluline on pigem see teadmine, et koguduse ja kiriku käekäik kellelegi korda läheb. Või mis veelgi olulisem, tulla jumalateenistustele kasvõi paarilgi korral aastas. Kasutada kirikuhoonet n.ö. „sihtotstarbeliselt". Möödunud aastast konkreetseid tegemisi välja tuues: Kevadine talgupäev Rannu kirikus kahasse Rannu Maanaiste Seltsiga „Teeme Ära" raames.

Saksa pastor Winfried Slothi külaskäik juuli algul Kuldleer 22. juulil, kus ühel kuldleerilisel möödus 55 aastat leeriõnnistamisest, teisel 70 aastat!

Alguse said Taize-lauludega palvus-jumalateenistused suvisel ajal kuu 5-ndal pühapäeval, loodetavasti sel aastal jätkub see hea algatus. Augustis Lammi sõprade külaskäik, siin tuleb tänada Rannu vallavalitsust hea koostöö eest!

22. detsembril Rannu Rahvamajas toimunud 4. advendipühapäeva jumalateenistus ja jõululaulude laulmine koostöös teise Rannu valla vabaühendusega Rannu Kultuuri- ja Haridusselts. Jätkuv pühapäevakoolitöö Kurekülas, mis leiab rahastust tänu Soome misjoniseltsile „Külvaja".

Hea koostöö naaberkoguduse Puhjaga. Rannu ja Puhja kogudustel on sama organist, ühine on kirikukoor, päris palju oli koguduse jumalateenistustele kaasatud ka H. Elleri nimelise Muusikakooli õpilasi, kevadel andis kontserdi Konguta Segakoor, suvel laulis kirikus Vanemuise sopran Helen Nõmm.

Mõnest algava aasta mõttest ja teost pisut pikemalt: 10. veebruaril toimub koguduse täiskogu koosolek, kus valitakse järgnevaks neljaks aastaks kogudusele nõukogu.

Koguduse täiskogusse kuuluvad Rannu koguduses leeris käinud või ka mujalt EELK kogudustest üle tulnud inimesed, kes on teinud (või enne täiskogu koosolekut teevad) nimelise annetuse kogudusele ning on käinud vähemalt ühe korra eelneva või jooksva aasta jooksul armulaual. Kõigil koguduse täieõiguslikel liikmetel (liikmeannetuse teinud ning armulaual käinud inimestel) on õigus kandideerida ka koguduse nõukogusse ja juhatusse.

24. veebruaril Eesti Vabariigi 95. aastapäeva jumalateenistus Rannu Rahvamajas. Siinjuures tänusõnad rahvamaja inimestele ning Rannu Kultuuri- ja Haridusseltsile, kelle lahkel loal see võimalik on!

22. detsembril väljakuulutatud orelifondi korjandustel on hetkeseisuks kogunenud 125 eurot. Suur tänu kõigile annetajatele! Lähemalt orelifondist ning plaanidest loodetavasti edaspidi.