Veebruaris täitus Koeru vallal 20 aastat, mida tähistasime vastuvõtu ja rahvapeoga, mille sisustasid meie isetegevuslased. Märtsis algas võitlus keskkooli ja jätkuva keskhariduse andmise jätkamise võimaluse eest Koerus. Tagasi vaadates võin öelda, et 2012. aasta on Koeru vallale olnud hea aasta, valla eelarve on aastaga suurenenud 1,5 miljoni euro võrra ja ka üksikisiku tulumaksu kasv on 12,9% suurem võrreldes eelmise aastaga. Palju on juurde ehitatud ja korda tehtud. Meie elukeskkond on muutunud ilusamaks.

Et see säiliks ka järeltulevatele põlvkondadele, sai uuendatud ühisveevärgi- ja kanalisatsioonitrasse Koeru alevikus. Trassiehitajate abiga sai rekonstrueeritud sademevete äravool kiriku parklast. Rekonstrueeritud sai viimane kilomeeter soojatrassi ja algas uue katlamaja ehitus. Uue hakkepuidul töötava katlamaja valmimine aasta lõpus tagab odavama toasooja.

CO2 rahade toetusega on rekonstrueeritud ja soojustatud ambulatoorium-apteegihoone ning õpilaskodu. Objekt, mis jagati kaheks, sai kaks erinevat ehitajat ja ka kaks erinevat rahastust. Vist seetõttu ehitustööde valmimine tekitas ka kõige rohkem muret. CO2 energiasäästu eesmärgil rekonstrueeritudsoojustatud uue väljanägemise saanud Koeru keskkooli vana õppehoone koos võimlaga sai valmis kahe kuu jooksul. Arstikeskus ja keskkoolihoone said CO2 Maruben 2 toetust energiasäästlikumaks muutmisel 790 584,57 eurot. Samaaegselt suuremahuliste töödega sai remonditud keskkooli köök, lisaks paigaldati uus rasvapüüdur ja köögi ventilatsioon. Võimla poolel valla abiga remonditud ruumides sai avatud uute seadmete ja sisustusega jõusaal. Viimased pintslitõmbed ja valmis saab ka uus ning suurem lasteaia köök.

Valmis kauaoodatud uus kauplus Konsum ja sellega koos uuendati Pärna-Sõpruse puiesteed ja Nimeta teed.

Paljud tegemised jäävad ka järgmisse aastasse. Alustatud on jalgpallistaadioni ehitusega, EASi rahastus on olemas Vao-Koeru jalg- ja jalgrattateele. Paljud tegemised: Aruküla mõis ja mõisapark, Vao lasteaia 3 etapp, Väinjärve rannaala, õpilaskodu ja apteegihoone siseruumid ootavad oma järjekorda.

Järvamaa 2012. a kultuuri- ja spordipreemiad antakse üle Koeru kultuurimajas 11. jaanuaril, sest Koeru kultuuri- ja spordielu on jätkuvalt tuntud oma headuses.

Soovin vallarahvale 2013. aastaks edu ettevõtmisteks ning mõistmist ja hoolivust. Koos me jõuame rohkem ja enamgi veel!

Head uut aastat!