AS Koeru Kommunaal arendusjuht Enn Sakkise sõnul annab hakkepuidukatlamaja julguse vastu minna veel külmematele kraadidele. Lisaks on hakkepuit kindlasti odavam kui pidevalt kallinev süsi või kütteõlid.

Uus küttehind koos käibemaksuga on ligi 69 eurot kilovatt-tunnist varasema ligi 81 euro asemel, mida tuli maksta põlevkiviõlist saadud sooja eest. Võrreldes eelmise talvega peaks sooja hind alanema umbes 15 %.

Sõpruse katlamaja panid püsti OÜ Märja Monte töömehed. Katlamaja ehitus läks maksma üle miljoni euro, millest pool tuli Euroopa regionaalarengu fondist, omaosalust rahastas ettevõte pangalaenu abil. Enn Sakkise sõnul on katlamaja igati kaasaegne - ei ole vaja pidevat töömehe kohalolekut. „Saan kodus arvutist vaadata igal ajahetkel, mis katlamajas toimub, jälgida kütte etteandmist, väljamineva sooja hulka jne," kõneles Sakkis. Haket toob kohale OÜ Reinpaul ning seda kulub keskmiselt 2 ööpäeva kohta 96 m3. Sakkise sõnul on katlamaja võimalusi tutvustatud ka majaühistute esimeestele ning vajadusel saavad kõik ühistud ise sissetulevat soojahulka oma soojasõlmes reguleerida.