Kokku esitas vanameister seekord viisteist saalilt sooja aplausi teeninud laulu. Omal ajal populaarsete eesti- ja venekeelsete laulude seas kõlas kirgliku kalamehe ettekandes ka laul „Järve keskel väiksel saarel". Kaastegevad olid eakate naistantsurühm Lehte Palu juhendamisel ja naistantsurühm „Vaprakesed" Ene Akkaja juhendamisel.

 „Mäletan lapsepõlvest, et ema ketras ja kogu aeg laulis, sealt ongi minu laululembus pärit," meenutas Edgar esimesi eluaastaid Narva taga, kuhu tema esivanemad parema elu otsingul välja olid rännanud. „Mulle on öeldud, et mul on absoluutne kuulmine: laulud jäävad kõik meelde," tõdes laulumees, kes muusikalist koolitust pole saanud ja enda sõnul nootigi ei tunne.

1954. aastal pärast Tallinnas raudteekooli lõpetamist Mõisakülla tulles oli esimeseks raudteelaste klubi laval esitatud lauluks „Sevastoopoli valss". Pärast sõjaväeteenistust, kus noormehest väeosa esilaulja sai, algaski tänaseni kestev viljakas laulutegevus Mõisakülas. Aastakümnete jooksul on lauldud meestrios, koos naisansambliga jne. Esinetud on ka Lätis ja Soomes. Kakskümmend aastat aitas Edgar lauluga sisustada Mõisaküla eakate klubi „Kuldne Sügis" ettevõtmisi. Möödunud suvel ja sügisel laulis ta solistina koos Pärnu naisansambliga „Merileid".

„Te laske tal vaid laulda, vaikida ta ei suuda", sõnas Edgarile sümboolse klaasist laulukuke kinkinud Laila Hakkaja. „Oled noorematele eeskujuks," tunnustas Mõisaküla linnavalituse tänukirja üle andes linnapea Ervin Tamberg. „Ma naudin alati neid proove - seinad värisevad, kui Edgar laulab," sõnas kultuurimaja juhataja Laine Pedaja, kes andis üle Rahvakultuuri Keskuse tänukirja. Mõisaküla spordiveteranide poolt soovis jaksu edasiseks Rein Läll.

Rõõm ongi tõdeda, et Edgar Vaglaotsa lauljategevus jätkub. Selle tõestuseks oli tema järjekordne nooruslik etteaste koduses kultuurimajas hiljutisel linna eakate ja puudeinimeste jõulupeol.