Raamatukogu on koht, kuhu on kokku kogutud aegade ja inimeste tarkus, siit ollakse harjunud otsima vastuseid küsimustele, leidma hingetuge ja vaimuvara, ajaviidet jõudehetkedeks. Raamatukogus kohapeal käies saab inimene ise sirvida ja otsida.

Maa-raamatukogud on töötanud aastakümneid ka kõige raskematel aegadel. Viimased ajad on näidanud üle Eesti, et just raamatukogude külastatavus on suurenenud - inimestel pole raha raamatute, ajakirjade ostmiseks. Lisaks saab külastaja raamatukokku tulles raamatukoguhoidjalt õpetust, kuidas infot otsida ja kuidas kasutada moodsaid IT-vahendeid.

Olen väga tänulik oma eelkäijale Hilja Sakile, kes omal ajal tegi mulle kui noorele kohalikule inimesele pakkumise raamatukokku tööle tulla. Algul olime kahekesi. 1999. aastast raamatukogu kolis ja sellest ajast olin raamatukogus üksi. Nende aastate jooksul on olnud palju toredaid lugejaid.

Raamatukogu lahtiolekuaegasid sai paindlikult muudetud. Mõnikord tuleb lihtsalt kas kauba- või liinibussi oodata ja raamatukogus on seda ju etem teha kui väljas külmetades. Olen nii mõnegi lugeja niiviisi juurde saanud.

Raamatukogu sulgemispäeval 1. detsembril oli ligi paarkümmend piirkonna raamatusõpra viimast korda raamatukogus koos, et kohvitassi taga „peiepidu" pidada. Halliste vallas elav meisterkondiiter Urmas Jalakas oli selleks puhuks valmistanud kauni temaatilise tordi.

Külaliseks olnud Halliste vallavanem Andres Rõigas kutsus inimesi üles hakkama aktiivselt kasutama raamatulaenutuspunkti teenust. Kord kuus igal teisel teisipäeval kella 14-15ni on Uue-Kariste rahvamajas suure raamatuvalikuga kohal esialgu Halliste raamatukogu juhataja Sirle Tellis. Temale saab oma konkreetsest raamatusoovist ka eelnevalt (tel 436 3118, e-post sirletellis@hot. ee ) teada anda.