Kui sageli ootame müstilist päästjat, kes lunastaks meid igapäeva muredest ja jamadest? Kedagi väljastpoolt? Kedagi, kes tuleks ja avitaks? Mõned harvemini ja teised sagedamini, aga eks vähem või rohkem vist me kõik.

Hopi mõtteviisi kohaselt on saabunud aeg võtta endale vastutus. Need kauaoodatud avitajad, kes teevad meie elu korda, oleme me ise - ei keegi teine. Meie ise olemegi need, keda oleme kogu aeg oodanud.

Selle ju võiks võtta käesoleva aasta motoks. Suured muudatused saavad alguse väikestest, vahel pea märkamatutest nihetest suhtumises ja tühistest pisiasjadest, mille ellu viimine ei võta oluliselt aega. Kui soovid, et inimesed aitaksid sind, aita neid omalt poolt. Kui tahad paremat ja viljakamat elukeskkonda, siis tee selleks üks väike tegu. Kui ihkad kiiremat kodukoha arengut, mine kasvõi naabrile külla, joo teed ning loo külaselts, millesse kutsud ka teised külaelanikud.

Meie ajaleht sai sama moodi alguse uitmõttest, mis paisus vabatahtlikuks ettevõtmiseks, mis areneb pidevalt edasi. Kui osa meie valla inimesi leidis, et info ei liigu piisavalt hästi, siis mõtlesime teha igakuiselt ilmuva ajalehe. Järgmisena panime ajalehe internetti aadressile www.padiseteataja.ee.

Huvilisi üha lisandub: meie lehe selle korra tiraaž on eelmisest üle kolmandiku suurem.

Sel põhjusel arendame pidevalt ajalehte ja ka veebi edasi. Järgmisena teeme ajalehe veebi juurde virtuaalse infokeskuse, mis aitaks kokku viia vabatahtlike kui ka äriliste teenuste pakkujaid ja vajajaid ning leida oma ettevõtmistele kaaslasi. Loodan, et jõuame infokeskuse avamiseni veebruari alguses.

Nagu näed, pole vahva ja kõigile kasuliku asja tegemiseks vaja kuigi palju - mõni meie seltskonnast pühendab ajalehele ehk tunnikese kuus, mõni mitu päeva. Tore, kui panustajate arv kasvaks veelgi.

Milline on üks väike tegu, millega sina saad panustada meie ühise kodupaiga arendamisse? Mõtle selle peale hetk. Ja seejärel mõtle ka selle peale, et see, keda sa oled oodanud, saabus juba jupp aega tagasi - sa oled juba kohal. Nüüd on aeg tegutseda. Nii igaüks tasapisi ise kui ka ühiselt.