AS Raju taotleb vee erikasutusluba Sindi paisul elektrienergia tootmiseks, Pärnu jõe vasakkaldal vana kalatrepi rekonstrueerimiseks, loodusliku kalapääsu ja kalakoelmu rajamiseks jõe paremkaldale, samuti paisutamiseks. Keskkonnaamet algatas kavandatava tegevuse KMH 26.05.2011, mille tulemused on aluseks vee erikasutusloa andmise üle otsustamisel. Seetõttu on väga oluline lai osalemine KMH protsessis, et saavutada parim tulemus. KMH eesmärk on analüüsida kavandatava tegevusega kaasnevat keskkonnamõju ning teha ettepanek optimaalseima lahenduse valikuks. KMH käigus tuleb arvestada nii looduskeskkonnale avalduvaid mõjusid kui ka sotsiaalseid kaalutlusi.

Keskkonnaamet kiitis KMH programmi kui lähteülesande heaks 15.05.2012, mille kohaselt tuleb KMH käigus analüüsida hüdroelektrijaama kõrval ka selliseid lahendusi, mis hüdroelektrijaama rajamist ette ei näe, leides sellega Sindi paisule parima lahenduse. Lõpuks tuleb jõuda variandini, mis tagavad kalade rände nii üles- kui ka allavoolu ega põhjusta olulist negatiivset keskkonnamõju. Seetõttu on võimalik alles pärast tulemuste saamist otsustada, kas ja mis lahendusele saab vee erikasutusloa anda.

Sindi hüdrosõlme rekonstrueerimise KMH aruande ja aruande lisadega saab tutvuda Keskkonnaameti kodulehel aadressil www.keskkonnaamet.ee

Valminud Sindi hüdrosõlme rekonstrueerimise keskkonnamõjude hindamise aruande avalik arutelu toimub 29. jaanuaril kell 17 Sindi Gümnaasiumis. Kõik huvilised on oodatud!