Komisjoni esimehe Alar Nääme sõnul langes valik sõelale jäänud kahe kandidaadi seast just Ülle Juhile tema selge ja tugeva arenguvisiooni tõttu. Hea mulje jättis komisjoni liikmetele kandidaadi tahe teha koostööd, pidades kultuuri- ja huvialakeskust linna allasutuseks, mitte eraldiseisvaks/tegutsevaks asutuseks ja soovist aidata igakülgselt kaasa linna turundamisele.

Ülle Juhil on head liidriomadused ja oskused ning piisavad kogemused nii ettevõtluses, avalikus sektoris kui ka kultuurivaldkonnas. Ta on Valgamaa KENA juht, LC Tõrva Mari president ja asutajaliige, Tõrva linnavolikogu liige ja Tõrva Gümnaasiumi hoolekogu liige. Samuti avaldas komisjonile muljet koostöökogemus Valga Jõekääru kontserdi korraldamisel ning ka eelnevad tegevused kultuurimaastikul - Tõrva Loits, Suur Lastepidu Tõrvas, erinevad heategevuskampaaniad ja kontserdid Taheva Lastekodule, Valga Haiglale, Taagepera kirikule ja Andres Illakule.

Kolme lapse ema Ülle Juht on sündinud 4. septembril 1964. aastal. Aastatel 1971-1982 õppis ta Valga I Keskkoolis ja 1971-1978 Valga Muusikakoolis, lõpetades klaveri eriala. Kõrghariduse omandas ta Tartu Ülikoolis, lõpetas 1990. aastal majandusteaduskonnas kaubandusökonoomika eriala ja 2009. aastal sotsiaalteaduskonnas haldusjuhtimise eriala magistriõppe.

„Kultuuri- ja huvialakeskuse juhtimisel tuleb tagada pidev ideede vool kaasates erinevaid tegijaid ja väärtustades vabatahtlike panust", ütles Ülle Juht, ning lisas, et müües head, huvitavat ja elamustpakkuvat teenust, peab raskuskese olema uudsuse ja üllatusliku momendi skaalal kindlasti üle keskmise, samas tuleks tagada ka olemasolevate traditsioonide jätkusuutlik areng. Siinkohal leiab Ülle, et just organisatsiooni jätkusuutlikkus oleneb paljuski juhi võimetest ühitada oskused ja teadmised, suunamaks need saavutama seatud eesmärke ning säilitada sealjuures ka meeskonna motiveeritus.