Projekti esimeses etapis koostati 24,8 ha suurusele enamasti Välisministeeriumi bilansis olevale reformimata riigimaale ning National Heritage Foundation OÜ-le kuuluvale muinsuskaitse- ja looduskaitsealusele Keila-Joa mõisa pargile hoolduskava. Hoolduskava koostati erinevatele omanikele kuuluvate kinnistute üleselt, sest hoolduskava on tervik ja edaspidi aluseks territooriumil hooldustööde teostamiseks ning annab suuniseid edasisteks pargiala taastamis- ja arendustöödeks (sh projektide koostamine).

Pärast hoolduskava valmimist kohtusid Keila-Joa mõisa pargis Vallavalitsuse, Keskkonnaameti, Muinsuskaitseameti ja National Heritage Foundation OÜ esindajad ning hoolduskava koostajad, et läbi arutada raie põhimõtted ja selle alusel leida töövõtja. Keskkonnaameti ja Muinsuskaitseameti esindajatega sai kokku lepitud, et eelkõige avatakse sanitaarraie käigus jalgtee ja jõe vahelisel alal vaated jõele, likvideeritakse isekülvsed puud ja piiratakse põõsarinnet. Jaanuarikuus alustati raietega ja loodetavasti saavad raietööd valmis juba veebruari lõpuks.

2012. aastal esitas Keila Vallavalitsus taotluse SA Keskkonnainvesteeringute Keskusele ka Keila-Joa mõisa pargi Keila jõe parema kalda äärse ala kaitsekorralduskava rakendamiseks ja aasta lõpus selgus, et SA KIK rahastab ka antud taotlust.

Selle projekti raames koostatakse hoolduskavas märgitud I ja II hoolduspiirkonna geodeetiline alusplaan ja dendroloogiline hinnang. Geodeetilist alusplaani kasutatakse mõisapargi südame rekonstrueerimisprojekti koostamiseks ja kaitsekorralduskavas ettenähtud teise hoolduspiirkonna heakorrastusprojekti koostamiseks. Dendroloogilist hinnangut kasutatakse raiete teostamisel, millega avatakse pargi vaated, ning erinevatest aspektidest väärtuslike puude säilitamisel ja hooldusel.