Esimene kiirkohting toimus aastal 1997 Beverly Hillsis Peetsi kohvikus. Eesti esimene kiirkohting toimus aasaastal 2007 kohvikus EAT ning ÕF KELMi esimene kiirkohting toimus 25. novembril Club & Restoran Clazzis. Kiirkohtingulised jäid väga rahule.

Kohale tuleb paarisarv mehi ja naisi. Naised suunatakse nummerdatud laudadesse ning meestele antakse nummerdatud rinnasildid. Näiteks mees number 1 ja naine number 1 alustavad lauast number 1. Seejärel on kiirkohtingulistel aega neli minutit tutvumiseks, siis minut äsjakohatud inimesest märkmete tegemiseks. Aja täitudes liiguvad mehed edasi järgmisse lauda, naised jäävad istuma.

Sama kordub kuni viimase kohtinguni. Siis on viis minutit aega otsustamaks, kas ja kellega uuesti kohtuda soovitakse. Pärast seda on aeg muljete vahetamiseks, võimalik on tellida süüa ja juua, nautida muusikat ning õhkkonda. Samal ajal teevad õhtujuhid kiirelt kohtumissoovidest kokkuvõtted ning ürituse lõppedes saavad osalejad vastavalt soovile kas e-posti teel või ümbrikuis privaatse tagasiside. Need, kelle kohtumissoovid klapivad, saavad teineteise kontaktandmed.

Kiirkohtingule tulemisest huvitatud saavad end registreerida veebiaadressil www.kohtingud.eu KELMi andmebaasi. Siis kui vajalik arv huvilisi ühte vanusegruppi kokku tuleb, saadetakse neile kirjad pakutava aja ja kohaga. Need, kes saavad tulla, saavad edasise info e-posti vahendusel.

3. veebruaril korraldab KELM aga midagi täiesti teistsugust, nimelt kiirkohtingutest rahulikuma tutvumisõhtu Clazzis inimestele vanuses 60+. See üritus ei ole mõeldud ainult vallalistele, vaid ka suhtes olijatele, leidmaks mõttekaaslasi ja sõpru. Võimalik on mõnusa muusika saatel ka tantsida. Registreerimine ja lisainfo on võimalik nii eelmainitud koduleheküljel kui ka telefoni teel: 5385 7202.