"Projekt "Sool ja Suhkur" kuulutati Soomes staarprojektiks ning tuleb edaspidi kasutusele näidisprojektina," ütles Ylivieska Keskkooli inglise keele õpetaja ning projekti idee autor Heidi Veikkolainen. "Soomes said sellise tiitli kolm rahvusvahelist projekti, mida eestvedasid Soome koolid ning mis kõik said alguse 2010. aastal."

Miks on projektil selline meeldejääv ja intrigeerv pealkiri?

"IKT-vahendid on justkui peamised maitseained õppetöös," vastab Eesti-poolse projekti juht Karmen Paul. "Oluline on hoida maitsed tasakaalus, sest nii nagu liigne sool ja suhkur rikub meie toidu ja kahjustab meie tervist, võib ka IKT liigne kasutamine olla pigem kahjulik".

Lisaks Viimsi Koolile osalesid projektis veel Ylivieska Keskkool Soomest, Törnströmska Keskkool Rootsist ja Merleau-Ponty Lütseum Prantsusmaalt. Comeniuse meeskonnas osalesid Viimsi Kooli õpetajatest Vilve Roosioks, Merike Kaus, Lemme Randma, Ülle Pinnonen, Jana Saksing, Ivi Rammul, Kirsi Rannaste ja Edda Jõgi. Projekt toimus tänu Euroopa elukestva õppe programmile. Põhjalikumat informatsiooni Comeniuse projekti kohta leiab veebilehelt: https://saltandsugar2010. wordpress.com/

Palju õnne kõikidele projektis osalenutele!