Möödunud aasta lõpus valmis linnavalitsusel koostöös MTÜ-ga Linnalabor täpsustunud tegevuskava, kuidas linnakeskuse visiooni loomisega edasi minna.

Esmalt viis MTÜ Linnalabor läbi uuringu, millised on võimalikud huvigrupid Sauel ja lähiümbruses, keda keskuse visiooni loomisesse kaasata, ning selgitas välja, kas inimesed on üldse huvitatud linnakeskuse teemal kaasa mõtlema ja rääkima.

Huvigrupp, keda kaasata, on loomulikult kõik linnaelanikud üldises plaanis, kuid väiksemate rühmadena väljatoodult keskusala maaomanikud ja selle naabrid, väikelaste vanemad, kohalikud eksperdid, ettevõtjad, mittetulundusühingud, lapsed, noored, eakad, aga ka Saue lähiümbruse elanikud.

Läbiviidud intervjuudest selgus, et linnakeskuse teema pakub kõikidele gruppidele huvi ja et inimesed on valmis visiooni loomisesse panustama. Positiivsena tuli välja, et planeeritava keskusala maaomanikud-ettevõtjad on valmis asja arutama ja muutustega kaasa tulema.

Kuidas edasi aastal 2013?

Saue Linnavalitsus

  • jagab keskuse visiooni loomises osaleda soovijatele infot protsessi algusest kõikvõimalikul viisil (välireklaam, flaierid, Saue Sõna jm);
  • korraldab keskusealal üritusi ja jalutuskäike, et keskkonda tutvustada;
  • loob linnakeskuse visiooni tarbeks eraldi internetikeskkonna - näiteks vabavara Community Tools baasil -, et koondada mõtteid ja ideid ning jagada infot, kuhu on jõutud;
  • korraldab elanike seas küsitluse ja jagab selle kokkuvõtte huvigruppidele;
  • korraldab koostöös huvigruppidega ümarlaudu, seminare ja töötube, kaasates neisse eksperte.

Nii valmib 2013. aasta jooksul esialgne kuvand, milline võiks Saue linna keskus 10-15 aasta perspektiivis välja näha. See vaadatakse huvigruppidega koos üle ja arutatakse läbi ning saab aluseks detailplaneeringu lähteülesandele.