Kohtumisel arutasid osalejad õhinaga eesti, urkaina ja valgevene süldiretseptide sarnasusi ning erinevusi. Eesti sülti lisatakse veiseliha ja ei panda küüslauku, kuid ukraina omas on küüslauku, nii et vähe pole. Valgevene süldis on aga konditükikesed - see kõige maitsvam osa - nagu kinnitas valgevenelannast perenaine Tatjana.

Lisaks maiuspaladele laual rõõmustas külaliste meeli kultuuriprogramm. Saue päevakeskuse tantsijad esinesid nelja väga kauni tantsunumbriga. Daamid šikkides endatikitud rahvariietes keerutasid graatsiliselt jalga eesti muusika saatel.

Valgevene kultuuriühingu Ljos naised esitasid mõned laulud nii valgevene kui ukraina keeles. Valgevenelannade rahvariided on fantastilised ja äratavad alati tähelepanu.

Projekti ellukutsujal Ukraina Noorsoo Liidul Eestis oli väga meeldiv kuulata positiivset tagasisidet projekti kohta ja osalejate tänusõnu.

„Meile väga-väga meeldis. Teie projekt oli äärmiselt edukas mitmel põhjusel. Esmalt oli väga lahe, et kokku tulid kolme rahvuse esindajad ja et osalejaid oli igasuguses vanuses pisikestest kõrge eani. Suurepärane, et sai tutvuda paljude huvitavate inimestega ja praktiseerida eesti keelt. Igapäevaelus ma eestlastega peaaegu ju kokku ei puutugi. Teiseks: kultuur ja kulinaaria oli omavahel väga harmooniliselt põimunud. Ja tänu projektile kohtusin ma Eestis elavate valgevenelastega ning käisin esimest korda elus Minskis!" ütles proua Medvedjeva.

Ukraina Noorsoo Liit Eestis tänab oma partnereid Saue Päevakeskust ja Valgevene kultuuriühingut Ljos hindamatu abi eest projekti elluviimisel ning kõiki osalejaid selle eest, et nad olid kogu projekti vältel hingega asja juures.

Projekt „Köök ühendab rahvast!" algas 16. aprillil ja kestab 31. jaanuarini 2013. Projekti rahastasid Euroopa Kolmandate Riikide Kodanike Integreerumise Fond, Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed ning Kultuuriministeerium.