Keila kogudus on kutsunud seda tööd läbi viima soomlasest pastori Juha Väliaho ja tema eestlasest abikaasa, diakon Anu Väliaho. Varem tegi abielupaar 20 aastat misjonitööd Venemaal soome-ugri rahvaste hulgas. Saue luterlikku abikogudust aitab ka noor mari muusik Anna Mishina, kes õpib Tartu Ülikooli doktorantuuris.

Abikogudus võtab aktiivselt osa Saue kultuurielust. Kahel korral on päevakeskuses üles seatud kaunid näitused. Augustis oli vaadata suur hõimurahvaste käsitöö- ja misjoninäitus ning kogu jõuluaja oli väljas teemakohane näitus Hea Soov.

Viimati mainitud näituse külastajad said kirjutada oma jõulusoovi Saue rahvale. Sooviti rõõmu, õnne ja tervist oma pereliikmetele ja kogu Saue rahvale. Samuti seda, et lõppeksid sõjad ja maailmas oleks rohkem rahu. Sooviti, et Saue rahvas leiaks tee kirikusse.

Nende heade soovidega ühineme ka meie ja ootame teid pühapäeviti jumalateenistusele ning leerikooli, et tugevdada oma suhet Jumala ja kirikuga.

27. veebruaril toimub luterlik jumalateenistus Saue kirikus (Tammetõru 2) kell 13. Olete väga oodatud sellest osa saama. Kaasa teenib mari laulja Anna Mishina.

Anu (vasakul) ja Juha Väliaho on teinud ning teevad koostööd meie hõimurahvastega. Misjonär Tuula Määttä (paremal) on rahvuselt saam, kes rääkis jumalateenistusel Saue Päevakeskuses, kuidas ta on teinud saami rahvariides nukke, müünud neid Soomes ja saanud sel viisil raha Eestimaa laste aitamiseks - Tartu lastekodu jaoks.