Kiviõli linn on seisukohal, et vaidluses Risto Lindebergiga kõik toimingud, rahalised väljamaksed ja kohtuarutelud peavad toimuma täielikus vastavuses kehtivate seadustega. Just see ongi kohtuotsuse edasikaebamise aluseks.

Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijev lisas, et Lindebergi koondamine oli ajendatud struktuurimuutustega linnajuhtimises. Need muutused on vastuvõetud Linnavolikogu poolt. Uues linnavalitsuse struktuuris puudub aselinnapea ametikoht.

Sellest sai aru ka Lindeberg, kes oli antud situatsioonis valiku ees: kas oodata volikogu poolt umbusaldamist või nõustuda struktuurimuutusega.

Linnajuhtimise struktuurmuutus oli sisuliselt koondamine, kuid selline lähenemine andis Lindebergile õiguse toetuseks. Umbusaldamise puhul ei saa rääkida kompensatsioonist. Kohe peale uue linna juhtimisstruktuuri jõustumist maksti Lindebergile välja ettenähtud kompensatsioon.

Paneb imestama, et alles peale kompensatsiooni väljamaksmist teatas Lindeberg lapsest, kes polnud veel kolmeaastane. Ja alles siis otsustas Lindeberg pöörduda kohtusse.