Loom tuleb varustada mikrokiibiga ja registreerida Sauga valla lemmikloomade registris kümne päeval jooksul arvates päevast, mil ta sai kolmekuuseks. Kiip ei ole kohustuslik koertele ja kassidele, kes on registreeritud enne 1. jaanuarit 2014.

Omandatud märgistamata ja registreerimata täiskasvanud loom tuleb märgistada ja registreerida kümne päeva jooksul arvates omandamise päevast. Kui loom on eelnevalt lemmikloomade registris registreeritud, kohustub uus omanik teavitama registripidajat looma omaniku vahetumisest ja uue omaniku andmetest kümne päeva jooksul omandamise päevast. Looma kandmine Sauga valla lemmikloomade registrisse on tasuta, kui esitate andmete ankeedi lemmiklooma registreerimiseks valla kantseleile. Andmete ankeedi vorm on saadaval valla kodulehel www.sauga.ee ja vallamajas.

Lemmikloom vajab igapäevast hoolitsust ja tähelepanu. Tuleb kanda hoolt vajalike elutingimuste, vaktsineerimise, võimalike haiguste ravi ja muu vajaliku eest. Alati tuleb arvestada ümbritseva keskkonnaga, et ei häiritaks naabreid.

Uue Sauga valla koerte, kasside ja teiste lemmikloomade pidamise eeskirjaga on põhjalikult võimalik tutvuda valla kodulehel või vallamajas.