Kampaania käigus paluti täita ka küsimustik, mille abil sai vald vastuseid paljudele elanike heaolu puudutavatele küsimustele. Registrikampaania küsimustike põhjal võib öelda, et suurimaks magnetiks vallale on praktiliselt puuduv lasteaiakohtade järjekord ja väiksem kohamaks võrreldes naabervaldade ja Tallinna lastehoiuga.

Olulisemateks kodulähedasteks teenusteks loetleti (tähtsuse järje korras) lasteaedade, koolide, perearstikeskuste, noorte keskuste ja vaba aja veetmise võimaluste olemasolu ja kvaliteet.

Sõltuvalt elukohast nähti edaspidi vajadust parandada kodulähedast ühistransporti ja kohalike teede olukorda. Olulisemaks infokandjaks elanike hulgas peeti valla ajalehte Jõelähtme. Mitmetes Tallinnaga piirnevates omavalitsustes on tänu Tallinna linna tasuta piletisõidu kampaaniale elanike arv jäänud samaks või koguni vähenenud. Näiteks Maardu linnas vähenes eelmise aastaga elanike arv 209 elaniku võrra ja Kuusalu vallas jäi elanike arv samale tasemele eelmise aasta algusega võrreldes.

Traditsiooniliselt on suurenenud Viimsi elanike arv 249 võrra ja Rae valla elanikkond 454 võrra. Rae vallavanem Mart Võrklaeva sõnul on ilmselt Tallinna kampaania pisut küll tõusu vähendanud, sest tavapäraselt on tõus olnud üle 700 elaniku aastas.

Vallavanem Andrus Umboja sõnul ei suutnud Tallinna linna aktiivne tasuta ühistranspordi kampaania sedavõrd mõjutada, et see oleks meie elanikke meelitanud valdavalt end regis treerima Tallinna linna. „Jõelähtme vallale on selline kasv sobiv selleks, et kindlustada ka edaspidi stabiilne ja tasakaalustatud valla areng. Elanike vähenemine mõjuks negatiivselt valla rahakotile, liigsuur kasv aga jällegi probleeme lasteaiakohtade, teede ja muu eluks vajaliku arendamisel.

Sarnast kampaaniat korraldame kindlasti uuesti ka käesoleval aastal" ütles vallavanem.