Hooldekodus on 13 töötajat, kes kannavad hoolt meie valla 26 eaka eest. Kaheksa töötajaga on vallahooldus, kelle hooldada on 54 hektarit haljasalasid, kalmistuid, kõnniteid ja platse ning lisaks tehakse veel valla allasutustes pisiremonte. Kultuurivaldkonnas on kultuurikeskuses 4,55 ametikohta ja mitmed ringijuhid. Kultuurikeskuse sündmustest on igaühel võimalus ise  osa saada kui kohale minna, lisaks töötab majas 21 huvialaringi. Karksi, Tuhalaane ja Lilli külamajas on igas üks töökoht. Külamajades on võimalik laenutada raamatuid, kasutada arvutit ja internetti, tähistada küla- ja muid tähtpäevi. Karksi-Nuia Raamatukogus töötab 3 inimest, kes teenindavad 1116 lugejat ja jagavad turismiinfot ning toimetavad ajalehte Karksi Sõna. Noortekeskuses on 2,5 töökohta. Asutust külastab päevas keskmiselt 60 noort, lisaks on maja üles leidnud ka Karksi-Nuia eakad, kes korraldavad seal koosolekuid ja täiskasvanud, kes armastavad mängida lauatennist ja koroonat.

Vallavalitsuses on praegu 10,5 ametikohta. Viimase viie aasta jooksul on asutuse struktuuris olnud suured muudatuse ja vabastatud on 5 ametnikku. Vallavalitsus tagab kogu valla eelarve rahade haldamise, korraldab kõigi asutuste raamatupidamist ja finantsaruandlust ning tegeleb valla arendamise ja kodanike teenindamisega.

Läbi kõigi nende töökohtade täidab vald talle seadusega pandud ülesandeid, pakkudes vallaelanikele vajalikke teenuseid. On hea meel, et üle viie aasta on jälle  võimalus natukenegi valla eelarvest palka saavate inimeste töötasu tõsta. See tõus ei ole kindlasti piisav, kuna lasteaia ja huvikoolide õpetajate palgad on väiksemad riigi poolt üldhariduskoolide pedagoogidele kehtestatud 715 euro suurusest minimaalpalgast. Samuti oleks vaja täiendavalt tõsta hooldustöötajate, kultuuritöötajate ja kõigi teiste valla eelarvest palka saavate töötajate sissetulekuid. Veel sellel aastal tuleb volikogus arutamisele ja täiendamisele valla eelarve strateegia, kus üheks prioriteediks on kindlasti töötajate palgad, mis oleksid võrreldavad vähemalt riigi poolt samadel ametikohtadel makstavate töötasudega.